Hej hopp..



Har inte skrivit på ett tag,har inte blivit av bara. Men vi lever och mår bra som man alltid brukar säga. I helgen var jag och Julia i Kalix och hälsade på och hade en liten "släkt middag" kan man väl kalla det. Bl a min mormor var där för första gången för att se på huset. Så det var himla kul faktiskt. På vägen hem i söndags så skrek Julia nästan hela vägen från Kalix till Luleå plus att det var lite snö storm ute så det var inte den roligaste färden man haft men men vi kom ju hem trots allt.

Julia går bara mer och mer nu,hon är riktigt duktig kan jag säga. Otroligt vad fort hon har lärt sig egentligen,typ  från förra helgen kunde hon bara gå några steg och nu kan hon gå låånga vägar genom lägenheten. Och hon tycker det är så roligt. Förkylningen är nästan helt borta nu,så idag for vi på babysången och det gick så bra,men då när hon kommer till större folksamlingar så blir hon så blyg och sitter bara vid mig hela tiden. Hon har väl sin ettårs trots nu :-)



Telefon prat

Julia pratar i telefon. Så här ser det ut:



Tror hon pratade med sin kusin Vidar,måntro va det har hittat på för planer?! ;-)


Hej va det går....

Gissa vem som är i NSD i dag? Jo Julia,jag la in en födelsedagsannons,kom inte ihåg det var 3 dagars presstopp så den kom några dagar sent men det gör ingenting tycker jag. Huvudsaken är jag gjort det :-)

Och så har Julia börjat lära sig gå riktigt bra,idag har hon nog gått 6-7 steg,lite vingligt men fram tar hon sig. Och så blir hon så glad och mallig när hon upptäcker att "jag kan gå" så hon tittar på mig och skrattar. Och jag berömmer henne för klart jag också bli stolt över min gumma. Dröjer nog inte länge innan hon kan gå helt själv,för upptäcker hon att hon kan gå ju mer tränar hon och prövar sig fram.

Men i går var en helvetisk dag om man får säga så,ja hon gnällde konstant hela dagen i stort sett. Ville bli buren eller att man ska gå med henne hela tiden men det orkar man ju fan inte. Så det var så lugnt och skönt när hon väl somnade för natten,men i dag har hon varit snällare så det har varit skönt slippa det där gnället. Så tröttsamt för öronen höra på gnäll hela tiden. Men men hon hade väl en dålig dag som vi alla andra brukar ha..


Hon är fortfarande snorig och hostig men ingen feber i af så det är ju bra. Skippade babysången i går,hade nog inte varit så populärt om vi kommit dit med en förkyld Julia.

I går när jag höll på tvätta kläder här hemma (fick en tvättmaskin av mina föräldrar) så var Julia livrädd för tvättmaskinen,hon skrek och hade panik och höll krampaktigt i mig. Så jag bestämde vi skulle gå i hennes rum och lyssna på musik så hon skulle höra den mindre. Så efter ett tag så stannade den ju så jag gick och plockade ur maskinen och sen satt jag mig och såg på tv men ingen Julia i sikte än och jag tyckte det var väldigt tyst i hennes rum så jag gick och kollade vad hon höll på med och då upptäckte jag att hon hade somnat på golvet med sin katt som kudde och det såg så gulligt ut där hon låg och snarkade hehe. Hon vägrade alltså komma ut från sitt rum i säkert 1,5 tim Svammelfia!


 
Här sover man så sött på golvet. Snark!


Julia 1 år

Skrev detta inlägg i går men webblogg sidan låg nere ett bra tag så jag ides inte hålla på bråka med den så det fick vara. Men nu verkar det ju funka så ni får läsa gårdagens inlägg i dag.


Hipp hipp hurraa! För lilla Julia blir 1 år idag! Tänka det är 1 år sen jag låg på BB med en nyfödd bebis i min famn. Vad allting kändes konstigt då,att bara på några minuter har ett litet barn hos mig och mitt liv skulle förändras för alltid. Tiden går så fort fast det känns ändå så länge sen som hon kom till oss. Våran lilla ängel!

Julias mormor,morfar,morbror med familj och så farfar var här redan igår på kalas. Och hon fick en massa fina presenter: en docksäng,en häst (som jag ska visa bild på) och vagnen som jag berättat om tidigare. Av oss fick hon en slags spelplan eller vad man ska kalla den och så fick hon en cd skiva med barnvisor på. Och så fick hon ju en overall av mig och mormor vilken var jätte fin. Vill tacka alla för de fina presenterna!

Och jag bjöd på bara hembakat fikabröd och tårta,de ni jag har inte legat på latsidan inte ;-) Julia fick ju såklart smaka lite tårta men det var väl inte så där jätte gott tyckte hon. Var som sagt kul att folk vågade sig hit för Julia har fått en sån fruktansvärd förkylning sen fredags och har varit jätte dålig med hosta,feber och rinnsnuva så hon har inte varit på hugget,allmänt smågrinig vill jag nog säga. Fast idag tisdag är hon på bättringsvägen.



Julias tårta


Julia och hennes kusin Vidar. Så söta!


Julia och sin häst som kan gnägga och galopera,inte i verkligheten utan bara ljudmässigt hehe.


1 års kontroll

Har nyligt varit till BVC med Julia på hennes 1 års kontroll,träffat läkaren och fått vaccinationen. Allt gick bra,givetvis var det ju lite grin också men det får man ju alltid räkna med plus att hon var trött så var hon lite extra känslig när de skulle undersöka henne. Hon väger nu 8670gr och är 74 cm lång/kort. Hattmåttet stannade på 45,5. Stora damen är man ju nu. Hoppas hon klarar sig lindrigt från biverkningar bara. Fick även skrivet ut nån salva på recept mot klådan hon har som jag ska smörja på henne 2 ggr om dagen plus hydrokortison och Ceridal för hennes hårbotten.

Var in till stan i morse för ett besök på jobbet för att skriva under nå papper,fick då även veta att jag kommer få en ny chef igen när jag nu börjar jobba igen nån gång i höst. Så det är alltså 3:e chefen jag kommer få och många nya ansikten att lära känna för de var inte många personer kvar som jobbade under tiden jag var där fick jag veta mm kommer bli intressant.

Var även in på Lindex för att köpa lite kläder åt Julia. Hon fick nämligen 250 kr av sin mormorsmor i tidig födelsedagspresent så då passade jag på att köpa 2 bodysar ett par blå jeans och så hade jag en kupong- köp valfritt plagg och få 2 par sockar på köpet så jag tog ett par Mumin sockar och hon blev såå fin i sina nya kläder. Lite stora var dom men då har hon ju nåt att växa i. Bl a Denna body fast en röd kyckling på istället och dessa jeans köpte jag,den andra bodyn och strumporna fanns inte med på hemsidan såg jag. Fan vad det är roligt shoppa kläder speciellt till min lilla gumma hehe.

Och så har Julias mormor och jag köpt en ny vinter overall åt henne också som kommer i helgen. Den var på rea så hon passade på köpa och den är säkert jätte fin av vad jag har hört på beskrivningen.



Världens sötaste ♥


1 år sedan...

I dag är det exakt 1 år sedan som jag började känna av riktiga värkar i magen. Och det kom som en liten överaskning. Var ju beräknad först den 13:e februari och sen den 9:e februari. Men nu vart det ju ingen av dessa dagar som gumman ville kika ut. Så jag hade ena hemska värkar i en hel vecka tills den 15:e,usch det var inte kul kan jag meddela. Sov inte en hel natt på en vecka heller. Och det tärde på mig nåt så jävulskt man var som en zoombie.

I helgen så åkte jag och Julia till mina föräldrar och sov över där en natt och hade det allmänt mysigt. Och där stod en vagn och väntade på Julia,en 1 års present. Så fin och fräsch var den i orange o svart tyg och behändig,bara vika ihop den var hur enkelt som helst. Och lite plats tar den så det är toppen.

I dag fyller även min storebror 32 år Grattis till dig! Coolt det hade varit om Julia hade föts denna dagen för 1 år sen. Och om hon ha de föts den 16: så hade hon haft både namnsdag och födelsedag på samma dag. Hihi nä nu ska jag sluta med mitt nörd snack.

Skallebang

Har så ont i huvudet i kväll av någon anledning,fast jag gissar på att jag har druckit för lite,har en tendens att göra det ibland.
Min lilla Julia hon har ju så roliga saker för sig titt som tätt. Bl a så står hon nästan på huvudet i sin säng. Och ibland så går hon på händer och fötter som en liten groda och så pruttar hon med munnen. Hon har ju även en favorit bland sina mjukis djur och det är en katt som hon alltid bär med sig överallt,hon tycker så om den och kramar den och det är såå gulligt :-)

Och på datorn gillar hon att kolla på Youtube och det är Gummy bear och Teletubbies som gäller för min lilla dam hehe då sitter hon still kan jag säga. Även fast hon har sett på det ett X antal gånger så är det alltid lika intressant varje gång. Och så dansar man och vickar på höfterna exakt enligt regelboken ;-)

Ja och den där strumpan som alltid fattas,på nåt vis sparkar hon alltid av sig den ena hela tiden. Hur hon lyckas med det vet jag inte.


Koncentrerad till fullo framför datorn tillsammans med sin favvo katt




Funderar

Ja Julia blir ju snart 1 år och jag funderar på vad vi ska köpa åt henne i present. I åtanke har jag en spis som hon kan "laga mat" på,en Bobby car,ett leksaks tält,nya roliga leksaker hon har ju mest baby saker nu... Hmm annars så önskar då jag att nån annan kanske köper åt henne en ny bilbarnstol eller en lite mindre och lättare vagn som är lätt att lasta in och ut ur bilen då man ska åka nånstans. Ja och nya kläder är ju heller inte helt fel :-) Är vad jag kan komma på just nu...


RSS 2.0