Kallt

I går vad hände då inte mycket faktiskt, samma i dag. Förkylningsviruset hägrar i kroppen min men har inte riktigt brutit ut och det är så irriterande. Är samma för Richard. Julia är ännu lite snorig så den är en liten envis bacill som har kommit till oss. Verkar ju gå en jävla massa förkylningar nu så vi skippade Växhuset i dag. Vill inte ha svinis! Men klarade vi av att inte bli sjuka förra året i Vinterkräksjukan så skulle det ju vara lite otroligt om vi skulle få denna sjuka. Hoppas!

Var på BVC i går för att mäta gumman. Våran BM ville träffa J bara för att ha lite koll på hur det går med maten os v. Hon är 69,5 cm lång så nog har hon vuxit i längden på denna månad. Nu ska vi inte dit förrän i december igen då jag ska höra av mig igen.

Och kallt har det blivit också. *Brr* frusen som tusan är man så nu är det bara pälsa på sig alla kläder man har typ. Tror fasen jag snart ska ta fram min Canada Goose jacka,den är varm den. Det kan jag ju säga!


Björn

Julia fick en sån fin, stor och fluffig nalle björn i går av sin farfar. Och det var love at first sight hehe ;-)





Kärlek♥


Helgen

I helgen som varit så har vi bl a varit på Fyndmässan på Arcus här i Luleå. Bara för att ha nåt att göra så åkte vi dit i lördags för att kika. Köpte dock inget. Men jag blir ständigt förundrad över hur folk kan samla på sig så mycke skräp,ja herregud säger jag bara! Men det har som ändå sin charm det där med en massa små plock och grejer.

I går åkte vi till mina föräldrar i Kalix för att hälsa på. Blev bjudna på färsk Älg kött gott gott. Men Julia har varit så förkyld sen i lördags. I går var det som värst för då hade hon feber och rinn snuva,rann från näsan hela tiden. Stackars liten. I dag är hon mycke bättre liite feber men inte mycket så den är nog inte så långvarig. Fast nu känner jag mig lite seg o trött och allmänt risig. Bara inte jag bli sjuk nu också!

Var på BVC och vägde gumman i dag. Våran BM var sjuk så vi gick dit själva. Är ju nästan 6 veckor sen sist vi var dit. Så nu vägde hon 7230 gr trodde det skulle vara mer för hon är ju så duktig på att äta nu. Hade nog tippat på kanske 7,5. Nåja det går ju inte ner utan stadigt uppåt så det är ju bra! Fast jag tror det kommer bli jobbigt det här med att hon ska börja äta annan mat än Nudlarna som hon nu bara äter,allt annat jag ger henne gillar hon inte. Skulle också vara intressant veta hur lång hon är för hon har ju blivit så lång på senaste fast det fanns ingen längdmått där så vi får gott vänta med det helt enkelt.

Hej hej här är jag :)



Bilder





Inte så lätt ta bilder i en tavla eftersom blixten reflekteras i glaset men detta blev väl hyffsat bra ändå. Visst blev hon fin min lilla gumma?! :)


Hennes nya pyjamaser som hon fick av mig och sin mommo. Den med ankan köpte jag på KappAhl och den andra köpte hennes mommo på Lindex. Fina va?!


Snööö

Ja då har årets första snö anlänt till Luleå. I eftermiddags/kväll så kom det lite snö men inte mycket så jag tror det lär försvinna lika fort som det kom. Nå vi får väl se hur det blir med den saken. Skönt med lite snö,då blir det ljusare ute och inte lika grått,mörkt och trist som det är nu.

Var i dag förbi ÖoB en av mina favorit affärer inklusive DollarStore,förut gillade jag inte alls de där affärerna tyckte det mest var skräp där men nu åker jag dit hur ofta som helst. Så kul kolla på alla roliga prylar de har. Nå i af så åkte vi dit på ÖoB de har nyöppnat på ett nytt ställe så det var himla fräscht och fint. Köpte dock inget speciellt denna gång bara nytto grejer.

I går  var ju min mamma här i Luleå ett tag så hon och jag gick på stan i några timmar. Julia fick vara hemma med sin pappa,kändes lite konstigt att inte ha med henne men det gick bra ändå kan vara skönt komma ifrån en stund också. Hon hade visst varit så snäll så det är ju bra :)
Av sin mormor fick hon en jätte fin pyjamas dress köpt på Lindex i strl 80 så den är rätt så stor men då har hon nåt att växa i. Och så köpte jag en pyjamas åt henne på KappAhl i strl 74/80. Så nu har hon ett tag framöver. Alla som hon har är för små nu så det behövdes. Hämtade även tavlan på Gallerix och den blev såå fin. Vet inte ännu vars jag ska sätta upp den,kanske i hallen. Hmm....

Julia har hållt oss vakna i natt från ca 01.45 till 04.30. Hon vaknade mitt i allt och sen ville hon inte somna om. Hon skrek om vartannat och verkade vara hur pigg som helst. Fattade inte varför för hon hade inte sovit mycket under dagen. Hungrig var hon då inte. Så vi var rätt så trötta i morse när klockan ringde. Hoppas det inte är nåt som kommer återkomma allt för ofta bara. Hände nästan samma sak förr förra natten då vaknade hon och skrek men då vart hon hungrig för då somnade hon om efter hon fick lite mat.

Lägger ut bilder på kläderna och tavlan i ett annat inlägg. Snart!

Babysång

I dag så har vi varit på Babysång igen på Kulturens Hus och det var lika roligt som förra gången. Fast lite mindre folk än sist vi var. Nästa vecka är det inget för att det är höstlov då på skolorna. Sen har vi också varit och hämtat ut bilderna på Grodan. De var jätte fina. Klart det är de när gumman är med på bild :-D Sen for vi på Gallerix för att kolla på nån fin ram till korten så till i morrn ska hon ha fixat det vi ville ha. Blev en tavla med 2 bilder i 1 så att säga tycker det är så fint. Kommer lägga upp bild sen så ska ni få se hur det blev. Vit ram med svart botten.

Min mamma kommer till Luleå i morgon igen,det var nåt med jobbet. Sen så ska vi möta upp henne när hon är klar för att kika i lite affärer och så. Julia hänger ju såklart på även fast det inte alltid är så populärt att gå i affärer. Men då är det bara ta upp henne i famnen så är det bra igen. Svammel fian våran! ;-)

Fasen vad trött jag var i morse. Somnade så himla sent i går,kunde inte sova. Låg och tänkte på en grej som grämer mig och då går det bara inte sova. Man är en sån där funderare som går och tänker på en massa strunt saker och hänger upp sig på det sen. Ja men är lite speciell...

That´s all good folks! 

Ren

Funderar på va fasen jag gjorde i helgen,kommer inte ihåg va jag gjorde i lördags men det var nog inte mycke eftersom jag inte kommer ihåg det hehe. I går var min mamma och pappa på besök hos oss och det var så kul. Var ut och åt middag på restaurang,nu kommer jag inte ihåg va stället hette (senil någon?!) men god mat var det. Ligger vid busstationen här i Luleå i af. Men det dåliga med detta stället var att de hade endast 1 barnstol på hela jävla stället,hur tänkte de där lixom. Tror de verkligen inte att det kan komma fler än ett barn åt gången för att äta där. Det var verkligen uruselt. Så vi fick turas om att hålla i Julia medans vi åt och det går ju inte så himla bra eftersom hon inte är still för en sekund utan ålar sig hela tiden.

På vägen dit så såg jag nåt som jag aldrig tidigare sett inne i stan. (Och jag vart lite ckockad ja) Nämligen en Ren,en livs levande ren sprang på gatorna som en vilde. Stackaren var nog jätte stressad! Då undrar man ju hur fasen den tagit sig in i stan för det är ju knappt nå skogs mark i närheten. Når vi såg den sist  så sprang den mot järnvägen och där är ju risken ganska stor att den blir påkörd av ett tåg. Läste sen på nätet att någon hade ringt polisen och sagt det sprungit en ren i centrala Luleå vid 12 tiden och vi såg den kring 17.00 så den har alltså irrat där i flera timmar. Stackaren!

Ja vad händer annars jo Julia somnade kl 21.00 i går och vaknade 10.00 nästa morgon. Hehe nog kan hon sova hon också lilla plutten. Måste ringa BVC i morgon ska boka tid för 8 månaders kontrollen på lilla J. Lite sen påtänkt men har helt glömt bort det. Har även endel samtal att ringa i veckan vilket känns så jobbigt men ett måste tyvärr. Hatar prata i telefon nämligen!

Nu ska jag se en film innan jag ska gå sova!

God natt!


Lördags musik

Bjussar på lite bra musik så här på en lördagskväll.
Efter att ha sett henne på Idol igår. Jordin Sparks alltså. Så har jag idag lyssnat på hennes musik på Spotify,finns endel bra låtar faktiskt. Som denna är bland mina favoriter:



Enjoy!


Hopp

Ja nu var det helt plötsligt så roligt sitta i hopp gungan haha det vänder fort här. Ja hon skrattade,hoppade och snurrade som aldrig förr. Bild bevis följer nedan! :-)




Roligt



Ännu roligare



Hopp o hejj!



Grattis

Grattis till dig Julia som i dag blir 8 månader ung. Mamma och pappa älskar dig mest av allt ♥




Mammas Gryllfia ;)


Babysång premiär

Ja vi var på Babysång i dag på Kulturens Hus. För första gången. Var jätte mycke folk där,var knappt så vi rymdes på den ytan som det hölls på. Var himla mysigt och roligt, tror garanterat  att Julia tyckte detsamma :-) Tänkte på en grej att det är ju fasen första gången jag är in i Biblioteket på Kulturens Hus här i Luleå och nog har det väl snart varit där i 2 år skulle jag nästan tro,fy skäms på mig! Men jag läser inte böcker ö ht så då tycker jag att det känns lite onödigt gå dit. Men kommer nog vara där mer nu när  J blir större och ska läsa och låna böcker åt henne.

I går köpte jag mig faktiskt ett par svarta leggings på H&M. Kors i taket. Tänkte va fan det finns överdragsbyxor dessutom är de ju så billiga.  Nu ska jag bara ha nåt snyggt till det kanske nån lång kofta eller t-shirt i oversize modell. Och ett par nya skor,kan bara inte bestämma mig för vilka jag ska köpa. Hittade ett par fodrade sneakers på Scorett som var jävligt sköna som jag också fastnade för...hmm så svårt bestämma mig. Hate it!

Julia har varit på sånt bra humör i dag. Hon har skrattat och skuttat om vart annat. Och sagt dadadada. Försöker få henne att säga mamma men det går inget vidare ;-) Och så har hon stått på alla 4 en kort stund men när hon ska framåt ja då lägger hon sig på mage och sträcker på sig som en orm,ingen tendens till att vilja ta de där kryp stegen än. Men hon är ändå så duktig min lilla plutt.


 
Mami & Plutten


Inte roligt

I dag var det så dags att testa hopp gungan för lilla Julia. Men den var inte populär kan jag ju säga. Ja hon skrek som en stucken gris när vi satt dit henne och tårarna sprutade. Hon hatar verkligen den. Hon kollar inte ens åt hållet där den är eller tar på den,annars ska hon ju pilla och känna på precis ALLT. Trodde ju verkligen hon skulle gilla den ,men ack så fel jag hade. Vet att hennes kusin Vidar inte heller gillade den speciellt mycket. Nåja det är ju inget göra åt det,kan ju inte tvinga henne sitta där.

Är så roligt för hon har börjat upptäcka så många olika ljud med munnen,nu pruttar och blåser hon med munnen. Tills hon blir alldeles röd i ansiktet. Det ser så gulligt ut :-) Hon har även blivit så duktig på att dricka själv ur pipmuggen och nappflaskan. Mamma är så stolt över att ha en sån duktig tjej.

Gahh jag blir tokig. Tar så jävla tid ladda ner bilder med mobila bredbandet. Vet inte hur länge jag suttit med detta nu. Är väl det enda som tar tid. Annars tycker jag det fungerar hyffsat snabbt faktiskt.





Så här ser hon ut när hon blåser/pruttar med munnen :-)




 




                          

Höst bilder

Jag och Julia har varit ute ett bra tag i dag, tog lite bilder med mobilen under våran promenad. Var så fint väder i dag också. Fast kallt, frost på marken och lite is som glittrar så fint på vattnet när solen gassar på. Och alldeles vindstilla. Tycker det är roligt att fotografera,men nån vidare fotograf är man ju inte kan jag ju säga.

En sak är då säker att mamma (jag) minsann få köpa fröken J en till overall  senare i vinter. Hon växer ju så det knakar,så den lär då inte räcka hela vintern. Är strl 74 på den hon har nu. Så en 80:s overall måste hon ha sen. Då kanske man få utnyttjat presentkortet på PoP också. Mmm få spåna vidare på det!



















Så här glad man över att få åka vagn. Dessutom var det premiär med overallen också :-)


Jag Kräsen

Vilken härlig dag det har varit i dag här i Luleå. Solen har lyst på oss hela dagen i stort sett och det har varit vå varmt. Jag och Julia har varit och gjort stan osäker i dag. Är ju som ute efter ett par nya skor åt mig själv nu till vintern. Fast jag vet inte om jag ska köpa mig "vanliga" vinter skor eller sneakers. Såg ett par på Scorett. Det var jätte fina stövel aktiga saker med halv kort skaft kan man väl säga. Svart skinn imitation med vit sula och super sköna. Kostade bara 400 kr. Är inte så farligt dyrt för ett par skor tycker jag. Ska fundera tills måndag hur jag ska göra. Var så stressad när jag gick i affärer och provade kläder och skor för J blev less efter ett tag  och börja skrika och då går det inte göra nåt annat än att ta upp henne i famnen. Så R måste vara med mig det går inte vara själv med henne. Så därför vart det inget köp idag.

Prövade ett par vanliga leggings på H&M som satt bra och var jätte sköna men då tänkte jag att va fan ska jag med det nu när snön snart kommer. Jag fryser ju ihjäl då *suck* Så det sket sig. Kärade ner mig i en Starwars t-shirt också få se hur jag gör med den. Jag vill nog ha kläder som inte finns tror jag. De ska sitta på ett speciellt sätt de ska vara på ett speciellt sätt och så ska de se ut  på ett speciellt sätt. Komplicerat det där. I lands problem kallas det väl? Är man kräsen så är man.

Annars har det inte hänt så mycket mer i dag. Lagat mat och härjat med Julia. Introducerade för henne en ny maträtt till middag i dag. Spaghetti med tomat och mozzarella ost. Helt vegetariskt alltså,och det gillade hon bannemej! Kul va?! Var också från märket HIPP! :)

"Sväris" var hit i kvälll och satt upp våran tidningshylla som vi köpte på IKEA sist och det blev skit nice. Och så satt vi fast en skruv i taket i v-rummet,är till lilla J:s hoppgunga som vi ännu inte fått upp. Fattas bara en karbinhake så är det komplett. Vi har inga karmar runt dörrarna så vi har inte kunnat sätta upp den på det vanliga viset. Tror hon kommer älska sitta i den där gungan eftersom hon gillar att hoppa och studsa som en boll hela tiden nästan :)

Och som jag har letat efter fingerfärg,och nu har jag äntligen hittat det. På Tiimari av alla ställen! Fanns i flera olika färger men jag tog i svart. Så nu nån kväll ska vi ta och måla J och försöka få fina avtryck av fötter och händer. Tror inte det kommer bli den lättaste uppgiften men men det kommer nog gå bra,bara man hjälps åt.

Julia vaknade vid 8.30 i morse kanske. Somnde nu kl 21.00. Duktigt gjort av henne. Men hon var nog trött för hon har inte sovit mycke i dag. Ska bli intressant se när hon vaknar i morgon.

Internet problems

Har problem med internet på min dator. I går när jag slog av den var det då inga problem men nu vill det inte alls fungera. Något fel med drivrutinerna tror jag att det är. Fast ska ta och ominstallera Windows så datorn blir lite snabbare igen,nu går den lite segt även med modem. Nu använder jag mobilt bredband och det går ju inte lika snabbt som vanliga. Blir så jävla förbannad när datorn och andra tekniska prylar inte vill fungera och när man inte är så teknisk heller så blir ju saken bara ännu värre,ja jag blir så arg så jag skulle kunna kasta ut datorn genom fönstret eller vad  fan som helst. Nå nog om det...

Var förbi Grodan i dag för att höra vars våra bilder på Julia har tagit vägen,är ju snart en månad sen vi var och fotade henne där. Tänkte att sån här tid ska det väl inte ta framkalla 2 bilder. Fast jag kan io fs förstå det tagit lite tid eftersom de håller på flytta till nya lokaler så allt är väl lite huller om buller just nu. Men vi skulle höra av oss i morgon för att höra om de är klara och de har hittat igen dom. Ska bli kul få se hur resultatet blev.

Märks på mig att det börjat bli kallare ute nu,för jag blir alltid så himla torr och fnasig om huden när det är kallt,jag lixom flagar. Speciellt mina ögonlock blir som röd och svullen kring ögonen och det ser inte hälsosamt ut,ser ut som en som inte sovit på en vecka typ. Så jag har varit på Apoteket idag och inhandlat lite salvor och krämer både åt Julia och mig själv. Nu är det bara smörja smörja smörja. Är så less,men är ju ett måste.

Hör och häpna. I dag var vi på Hemtex och köpte nya fina sängkläder till våran säng. Så nu har jag faktiskt utnyttjat mitt presentkort där wehooo!! Är ungeför 170 kr kvar att spendera på kortet så det blir väl att köpa nåt tjusigt nån gång här snart.

Well well lilla Julia sover,har gjort det sedan halv 10 kanske,försöker få in lite rutiner i hennes sovtider och så. Det går väl sådär. Men hon är duktig min lilla gumma.




Känns så länge sen hon var så här liten. Blir nästan tårögd då jag ser bilder på när hon var en så här liiten bebis. Tiden går ju alldeles för fort tycker jag. Lilla hjärtat!


Make Me Better



"Some nice music. Enjoy!"


Mobil bilder

Tog lite bilder på Julia i dag med telefonen när vi var och gungade en liten stund. Kunde inte vara nå länge för hon hade så lite kläder på sig. Var ju tänkt vi skulle på babysång här på kyrkan vid oss men det var inte en enda människa där så vi drog därifrån,synd! Men vi ska nog fara på Kulturenshus i morgon och sjunga en stund.

Hon fick ju sin nya Geggamoja mössa i dag och den var så fin. Och hon blev ju så tjusig såklart! :-)
De lovar visst snö i morgon enligt morfar så vi får väl se om det är vitt på marken i morrn när vi vaknar. Men jag vill inte ha snö än,det är för tidigt! -usch och fy! Var ju en sån härligt varm och solig dag i dag som det ska vara när det är höst.

I dag har vi fått oss en ny dusch blandare,den gamla vi hade var så trög att vrida den hade gjort sitt så nu har vi fått en sprillans ny en. Riktigt nice! Skulle vilja ha ett helt nytt badrum för golvet här som vi har är så buckligt och konstigt och det ser så illa ut tycker jag. Fast detta var redan innan vi flyttade in så  de verkar inte bry sig om det där,det ska sparas pengar som med allt annat.

I kväll kl 21.00 är det premiär av Desperate Housewives wehooo. Måste ses! :-)


Dagens bilder:


Sötonge







 
Kul att gunga






Duktig Julia

Så i går kom vi då hem till Luleå igen. Mamma tyckte nog att det var skönt bli av med oss,de är ju vana med att bara vara på 2 så vi har väl levt rövare där nu i några dagar hehe. I går så åkte vi till IKEA hipp som happ,var så trist väder så vi tänkte att vi kan väl ta en ride dit ut. Så när R kom till Kalix så åkte vi i väg, jag ,mamma,Julia och Richard. Köpte inget speciellt bara såna där saker som alltid är bra att ha hemma. En ny kökslampa blev det bl a och det vart värre tjusigt tycker jag.

Julia har för övrigt blivit jätte duktig på att äta puré. Hennes nya favorit rätt är numer Nudlar med grönsaker och skinka och det är av märket Hipp! Ekologiskt odlad to m. Fast det där skulle ju vara skit enkelt göra själv för det var så enkla och billiga ingredienser så jag funderar på att ta och göra det här nån dag när man har tid och ork. Men det har hon nu i af ätit till middag i dag och igår och det tycker hon är så gott. Nästan en hel burk åt hon. Mamma är så stolt. Prövade på att ge henne majsvälling ikväll och det gillade hon,har bara haft havrevälling tidigare men nu vet jag attt hon gillar detta också. Kul!

Vi har haft det så roligt dessa dagar som vi har spenderat i Kalix. Världens snällaste och bästa mormor och morfar och mamma och pappa är vad vi har. Tur vi har er! Tack för alla grejer som vi får det betyder så mycket och uppskattas verkligen,tro inget annat :-)

Julia har ju fått en sån fin overall i strl 74 av sin mormor. Beställt från Ellos,hur fin som helst. Och billig! Och så mössan jag köpte ,jätte mjuk och gosig är den. Så nu väntar vi bara på mössan som jag beställde förra veckan sen så är hennes vinter outfit komplett! 



Overall från Ellos och mössan av märket Reima köpt på TeamSportia



 Allt ska in i munnen,svammel fia :-)




Bad day

I dag har det varit en liten sån där dålig dag eller vad nu ska kalla det. Tror både jag och Julia haft det. Julia har varit lite grinig och klängig och inte på bra humör men så kan det ju vara ibland. Själv har jag känt mig så  där irriterad,arg och less. När jag har planerat nåt och det inte blir av av nån anledning så blir jag vansinnig. Var ju tänkt R skulle hämta oss i dag men icke det,han var bakis!
Inte för att jag har nå emot att stanna här i Kalix men ändå. Har man planerat göra en sak så ska det vara så också.
Jo i går sov Julia från 20.00 till 09.00 nästa morgon,det kan man kalla sova det. Är nog rekord,så länge har hon aldrig sovit förr. Då var hon då utvilad i af. Annars har vi inte gjort så mycket idag,vi har varit på en promenad och så gick vi genom Gallerian bara för oskull. Finns inte så mycket att se. Och så har vi varit förbi broder en stund och fikat och snackat skit.

Jag beställde från nätet i går en jätte fin toppeluva åt J som hon kan ha nu. En Geggamoja luva,som typ varenda unge har. Men de är ju så fina tycker jag. Bild kommer på den sen när vi har fått den. Köpte den från Norrbaggen,de har mkt fina barn kläder där måste jag säga. Dock inte världens billigaste kanske.

Höst bilder

Fy satans vad det har börjat bli kallt ute nu,även på dagarna. Nu är det då långkallingar som gäller fast jag hatar ha på dom knöggligt och bökigt och äckligt rent ut sagt. Nå ia f så var vi i stugan en stund igår. Sista gången vi var där innan vintern. Nu är vi hemma i Kalix hos mamma och pappa. Blir väl att vi åker hem på lördag i guess.

Jag ,Julia och mamma har varit på modevisning i dag på Gallerian här i Kalix. Såg mycket snygga kläder som man skulle vilja ha men då när man själv ta på sig dom ser det fördjävligt ut så bruka det alltid vara för mig,jag e lite speciell jag vet.

Julia lockades med av musiken som var under modevisningen,hon dansade, studsade och sjöng så folk som såg henne tittade på henne och sa att hon var så söt och charmig liten bebis hehe.

Får se vad jag och J hittar på här i morrn,för vi kommer bli ensamma här hela dagen då mamma jobbar och pappa är på Älgjakt. Nåja det löser sig nog. Köpte förresten en jätte fin och jätte mjuk vintermössa åt J på Team Sportia här i Kalix,ska visa sen hur den ser ut. Ska även ta och köpa en till mössa åt henne som hon kan ha nu,den hon har för tillfället börjar bli lite för tunn att ha.

Här kommer lite höstbilder som jag tog från stugan,är ju så himla fina färger ute i naturen nu så här på sen hösten tycker jag.











RSS 2.0