Surprised

Blev så glad och överraskad när Richard kom hem efter jobbet sitt och med sig hade han en fin blombukett till mig. Det hör inte till vanligheterna kan jag säga men en väldigt fin avslutning på denna vecka om inte annat,om det är nån baktanke med det hela vet jag inte (för i morrn ska ha och "umgås" med några kompisar )och det kanske inte jag tycker är allt för poppis men men han är vuxen och få göra vad han vill,orkar inte bry mig. Men han har lovat att jag också ska få lite egentid så vi få väl se när det händer. 

Få se vad vi hittar på i morrn,kanske jag och Julia åker till Kalix och umgås. Ev en resa till IKEA på söndag,det vore så roligt. Har inte varit dit på länge. Kanske man hittar några eventuella julklappar också. Nåja hoppas det blir av iaf :-)

Nu ska jag se klart Idol. Sen blir det väl att kolla in nån film innan läggdax.
Ha en trevlig helg allihopa om vi inte "hörs" av mer denna vecka!


Dessa fina blommor fick jag av darling i dag :-)


Det kliar...

I går var vi på mamma träff från föräldrar gruppen,det var roligt träffa alla igen och se hur mycket bebisarna har vuxit. Det var pussar och kramar som delades ut bland barnen från höger och vänster, hehe så sött. I dag har vi varit på babysången igen och det var lika roligt tyckte vi. Där fick Julia också en massa pussar från en liten tjej,men då blev man blyg och började gråta. Hon är verkligen poppis min lilla prinsessa ;-) Nästa vecka är sista gången för denna termin,sångledaren visste inte om det skulle fortsätta sen,men jag hoppas då det för det är ju så roligt speciellt för Julia att få träffa andra barn. Och nyttigt framför allt!

Själv mår man väl sisådär, dålig matlust,illamående,matthet och yrsel om vartannat,lite obehagligt faktiskt så jag tror inte jag ska köra så mycket bil. Är biverkningar från en medicin som jag börjat äta för typ 2 veckor sen,hoppas det går över snart. Inte roligt må så här. Blää!

I morgon blir det nog att ringa till VC och beställa tid till läkaren angående mitt eksem,för nu orkar jag inte ha det så här längre,har inte blivit bättre även fast jag smörjer mig flera ggr om dagen med fet salva. Direkt huden blir minsta torr så kliar det som satan över hela kroppen,kan ju tänka hur jag ser ut. Ibland vaknar man på nätterna för att det kliar. Jobbigt är det. Och så är det en till grej,och det är att jag har fått så mycke blåmärken på mina ben och bara där. Och det är ju det att jag inte slår mig eller blir slagen utan de är bara där,dyker upp helt plötsligt precis över hela benen. Konstigt det där,måste ju vara brist på nånting för det är ju inte normalt se ut som jag gör på benen. Är som senaste månaden det har dykt upp vad jag kan komma ihåg.


What´s wrong?

Hmm vad är det med folk egentligen. Jag var på en kvälls promenad och vet inte i hur många hus jag har sett folk som redan har satt upp julgranen,ljus staken,advent stjärnan mm. Inomhus. Nu låter jag som värsta fönstertittaren men det är jag inte,jag är bara lite nyfiken av mig gillar att se hur folk har det i deras hem ;-) 

Visst längtar jag också efter julen. Men för det så sätter jag inte upp allt det där redan nu alltså det är typ 4 veckor till julafton,nä nån måtta få det väl ändå vara. Jag brukar ha 1:a advent,som den dagen jag tar fram julpyntet,det känns som mer rätt på nå sätt. Och i affärerna börjar de redan i oktober med att pynta och sälja jul prydnader,det är fan inte klokt,förstör ju julstämmningen tycker jag. De börjar tidigare och tidigare för varje år. Snart börjar de väl jul pynta i Augusti månad. Oh gosh!


I helgen eller närmare bestämt i går så kröp Julia för första gången,hon jagade en boll och det såg så gulligt ut. Och så mitt i allt så sätter hon sig ner och vilar en stund och så fortsätter hon,gullig plutten min. Har annars inte hänt nåt speciellt i helgen. R har jobbat och vi har varit hemma. Mina föräldar var hit en stund och hälsade på i går.Trevligt! Och så har vi tagit promenader i fina vädret och busat här hemma. Fast i dag har hon varit så grinig så mamma håller på bryta ihop,vet inte varför men hon har väl kanske haft ont i munnen.

Mammas lilla busfrö


Babysång

Varit på Babysången i dag och det var inte mycket folk denna gång. Tror det är vaccinering nu av barn under 3 år så typ alla var väl på det antar jag. Hur jag ska göra med det vet jag inte,har som inte tänkt på det så mkt. -samtidigt så vill man vaccinera henne för att inte riskera att få det kanske från oss eller vem som helst,tänker ju på att hon är så liten och skör och om hon skulle bli så där sjuk som endel verkat bli skulle jag nog inte kunna förlåta mig själv för det. Men så har man ju hört om alla konstiga biverkningar som kan dyka upp flera år senare av vaccinet och det vill man ju inte heller råka ut för. Är man en dålig mamma om man inte vaccinerar sitt barn?

Gick på stan en stund efter sången,köpte inget. Men såg endel snyggt på H&M faktiskt,fast pröva plagg är ju som sagt lönlöst när man har Julia med sig. Så det fick vara.

År så trist och grått väder här i Luleå nu dessa dagar och detta jävla regn,det regnar och regnar och regnar. Tog vinter kängorna på mig idag,var lite varmt dock. Kunde inte ta mina sneakers för då hade jag blivit genom blöt om fötterna,inte trevligt nä! Läker in vatten som ett vattenfall. Nu tycker jag faktiskt att snön kan komma så det blir ljusare ute, så kanske man också får lite mer energi,alla klagar på att de är så trötta hela tiden,ja vem blir inte det i detta piss väder!?

Badade Julia i dag,det tyckte hon inte var så roligt,speciellt då man skulle ligga ner så man kan skölja bort schampoot från håret. Inte populärt. Så tillslut så fick jag ta dusch munstycket och spola henne på huvudet,inte poppis det heller men ett måste tyvärr. Man kan ju inte ha kvar shampoo i håret heller. Då var hon nog arg på mamma och pappa :-) Så det löste sig tillslut. I kväll har hon fått se på Teletubbies,det gillar hon för dom hoppar och studsar mycket och så är det mycket färger och musik till det. Kommer säkert bli en favorit även när hon blir större.

Få se vad vi hittar på i morrn. Har inget planerat. Skulle behöva städa men det känns inte kul alls Bläää!!


Bjussar på lite bra musik:











Tokfia

Min pappa blev riktigt rörd över mitt inlägg som var tillängnat farmor. Vilket jag blev väldigt glad av att höra,det betyder mycket. I fredags så hade vi en myskväll här hemma med Idol,pizza och dyligt,fast det är bara jag som ser Idol så Julia fick hålla mig sällskap även fast hon inte tyckte det var så intressant. På lördag åkte jag och J till Kalix för att hälsa på min mamma och pappa,för att R skulle ha en "filmkväll" här hemma hos oss med några kompisar. På lördagskvällen hälsade vi på min brors sambos föräldrar och fikade hembakat fikabröd och fruktsallad. Gott gott var det och trevligt. J trivdes som fisken i vattnet,hon sprang och jagade Vidar hela tiden,tror han blev lite irriterad efter en stund :-)

På söndag åkte vi till min mormor och hälsade på. Och hon blev så glad över att få träffa Julia,så de ha kramats och gosat med varandra hihi,mysigt. Hon fick även 100 kr av mormor så av det ska vi åka och köpa henne en ny leksak,kan nog bli lite enformigt med dom hon redan har. Sen åkte vi till min brorsa och käkade hare och orre gryta med ris till och det var jätte gott,är en speciell smak på harkött väldigt mycke vilt smak. Inte alla som gillar det dock.

I dag så lagade jag en riktig gryta av älgkött allt från skratch, i den hade jag svamp,morötter,stek lök, enbär,lagerblad och buljong. Till det åt vi potatis och det var riktigt gott. Fast vi inte har nån stek gryta så gick det att äta,tror det blir lite annorlunda med stekgrytan än med en kastrull men man tager vad man haver. Första gången jag lagar detta så jag är lite impad av mig själv faktiskt.


Julia har varit så grinig hela helgen. I lördags natt så sov hon inte mycke,vaknade flera gånger och grät. Denna natt sov hon desto bättre somna 24 och sov till 11 på morgonen,men hon hade mycke sömn att ta igen så jag lät henne få sova. Är troligtvis tänderna som spökat för hon har haft feber hela helgen,är en till på gång brevid den på över käken så hon har säkert haft rejält ont där. Stackarn har varit otröstlig.

Det har hänt så mycket med Julia nu dessa dagar,varje dag som går så gör hon framsteg, nu kan hon sätta sig upp från liggandes hur enkelt som helst och tenderar till att vilja krypa fast inte riktigt än är en bit kvar men snart så. Vi har ju fått sänka liggdelen i hennes säng nu för hon kunde ibland ställa sig upp i sängen,vilket är livs farligt. Fast hon tyckte det var så roligt,då skrattade hon och var så nöjd med att ha klarat av det. Tokfian! :-)




Julia blev 9 månader i går. Grattis mammas lilla gumma!



Vila i frid bästa farmor!

Det är med sorg i hjärtat jag måste säga att min kära farmor somnat in för gott i morse,lugnt och stillsamt. Hon blev 89 år,skulle ha fyllt 90 år i januari så hon har fått leva ett långt och innehållsrikt liv iaf. Fast de senaste 10 åren har hon varit sjuk och legat på vårdhem. Så det var med all rätt hon nu äntligen fick somna in,har lidit i så många år av sin demens och varit som ett paket fullpropppad med morfin och annan smärtstillande medicin dygnet runt. Tyckte så synd om henne,är en hemsk sjukdom att inte vara medveten om sin omgivning eller nånting. Önskar inte ens min värsta fiende denna åkomma.

Jag hade väl inte så jätte nära relation med båda mina far -föräldrar (min farfar är död sen 10 år tillbaka). Vet inte varför det blev så,det är ju att man alltid varit så blyg av sig så det blev inte att man "vågade" prata med dom lika mycket som jag gjorde med mina mor föräldrar,fast de bodde nästan grannar med oss när vi bodde i byn så det blev väl automatiskt så. Trist att det ska vara så. Men men så är det. Var nu några år sen sist man hälsade på henne,har känts som lönlöst på nå sätt eftersom hon inte vet om att man är där. Fast ändå hon var  ju ändå en människa. Det var också så jobbigt se henne sådär sjuk och hjälplös.

Kommer alltid att minnas henne som den där goa lilla gumman (bondhustru) som lagade världens godaste  och egen gjorda svartvinbärs kräm,hennes rabarber saft som hon alltid bjöd oss på till fikat när vi kom och hälsade på. Och alltid med ett leénde på läpparna,kände sig alltid välkommen när man hälsade på dom. Så ska jag komma i håg henne,inte som hon var de senaste åren då hon bara var ett vård paket.

Så i kväll så kommer jag tända ett ljus för farmor. Och så sänder jag en massa kramar till min pappa och alla hans syskon som förlorat sin kära mamma. Må du vila i frid nu kära farmor. Du har det nog bra där uppe i himlen!



Tack för all den tid vi haft tillsammans bästa farmor <3
Älskad och saknad!



3:e tanden

Nu i dag så märkte jag att Julia har en 3:e tand på gång på överkäken,så hon har 38 graders feber och varit lite kinkig hela kvällen. Gav henne en alvedon nu i kväll så hoppas det har gått ner lite till i morgon. Gillar inte när hon är dålig. Funderar på det här med vaccineringen,är som både för och emot sprutan. Fast vill ju såklart att inte Julia ska få svinis tänker ju främst på henne då.

Annars så har det inte hänt så mycket i dag,var på läkarbesök inne i stan och efter det gick jag hem för att sen åka och handla mat. Fy fan vad det är kallt ute man är så frusen och huttrar nästan hela tiden t om inomhus även fast elementen är på full effekt, har nämligen en karl som är väldigt frusen av sig också. Men då man  sover så svettas man som en gris i stället, vilka problem man har :-)


I morgon ska vi åka till fotografen för att välja ut några till kort på Julia som mamma ville ha och Richard ville väl ge nåt foto åt sin pappa till julklapp,en väldigt fin julklapp är det ju så han blir nog säkert glad över att få det. Det är ju dags att börja fundera uti det också,jag är sån att jag alltid väntar till sista minuten innan jag bestämt vad jag ska köpa åt folk så det blir oftast panik köp,fan jag måste skärpa mig. Man har beslutsångest och och vet inte vad man ska köpa då skjuter man upp på det för att man tycker det är jobbigt. Därför det alltid blir i sista minuten.

Annars vet jag inte vad som händer,i morgon kväll är det ju Idol på tv så det blir ju att kolla på det,äta gott och mysa. FREDAGS MYYYS det har ni väl aldrig hört förr va hehe ;-)

So long!


Grattis!

I dag så fyller min kära pappa 53 år. Grattis kramar till dig! Hipp hipp hurra! Nästa gång vi träffas ska du få en liten present :-)

Ja såklart så var det ju nåt jag glömde göra innan jag gick in till stan i dag. Nämligen att borsta mitt hår,kom på det då jag var typ halvvägs framme. Så jag såg ut som att fågelbo på skallen fast det är inte nåt ovanligt att jag gör det men nu var det ta mig fan värre. Vi har ju varit på babysången i dag och det var kul som vanligt,fast ovanligt lite folk i dag måst jag säga. Är väl många som är rädda för trynsjukan för den verkar spirda sig som en löpeld nu. Man är lite smått less på höra om den här epidemin,tycker dom har blåst upp detta för mycket i media också.


Sen efter babysången så gick jag till KappAhl för att köpa raggsockar åt Julia att ha till overallen så det inte blir kallt om fossingarna och ett hals skydd för att hon är så öppen i halsen annars. Börjar ju på allvar bli kallt ute nu.


Julia hade en liten brottningsmatch i går med nallen. Brukar ofta  ha det. Offtast så vinner hon ronden på övertid med endast 1 poängs marginal ;-)





End of match


Confused

I dag så har vi varit till Boden på deras nya Enter Galleria som den kallas. Var jätte fint där,kul att kolla in hur det såg ut men det var ju typ samma affärer som det finns här i Luleå så vi köpte inget,fikade bara på caféet som fanns där. Sen gick vi runt på lite andra affärer utanför gallerian bara för att ha nåt att göra.

En grej som jag upptäckte i helgen när jag kulle pröva nå byxor på H&M var att jag hade gått med byxorna ut och in...ehh inte liiite pinsamt. Var inte jeans utan vanliga svarta byxor. De ser ju rätt så lika ut på båda sidorma tycker jag. Men här kan man ju snacka om att vara förvirrad och stressad. Ja det förvånar mig ändå inte, så stressad som jag alltid är när vi ska någonstans. Snart glömmer man väl att ta på sig skorna när man gå utanför dörren. Blir också så less på att alltid glömma saker och ting jämt och ständigt.

I morse vaknade Julia halv 6. Gahh det var inte populärt kan jag säga, förra natten vaknade hon också tidigt på morgonen kl 07 nämligen. Gav henne välling och då somnade hon efter en stund och sov till ca 9.30,så hon har nog vaknat för att hon varit hungrig. Så i kväll har jag gett henne både lite gröt och välling så få se hur länge hon sover i morrn. Hon är inte så pigg på att äta maten som serveras till middag,men nu har jag börjat sätta i lite örtsalt så det ska smaka lite mer så att hon kanske gillar det bättre. Får se. I dag åt hon ändå lite av hälleflundran vilket var bra tycker jag.


Skulle också behöva fara förbi BVC för att få mer AD-droppar till Julia för det börjar ta slut i flaskan. Ska ju inte dit förrän i december men så mycket har vi inte kvar så det räcker tills dess. I morgon ska vi iaf på babysången på Kulturens Hus. Ska bli kul :-)

Vi lever

Vi lever och mår bra. Helgen har varit som vanligt. R har jobbat och jag och Julia har varit hemma här I Luleå. På lördagen så fick vi låna bilen av R medans han jobbade så då for jag och Julia på en liten shopping ride på Storheden. Fast det går inte vara ensam med henne på affärer om man inte har barnvagn med för hon börjar typ skrika direkt man lägger ner henne i bil barnstolen och den är inte lätt bära runt den kan jag säga så det blev bara att hänga på Coop och de affärerna runt omkring, där kan hon ju iaf sitta i en kundvagn. Sen åkte vi på Barnens Hus och kollade och så såklart på min favorit affär DollarStore där det blev att handla lite nya blommor och krukor och annat krims krams till julen.

Nu har jag slutat amma Julia,känns lite konstigt faktiskt. Var ju så mysigt att ha henne så nära kroppen och stryka henne på huvudet när hon låg och smuttade och sov vid mitt bröst. Nånting som man kommer sakna. Men samtidigt skönt också för då blir man inte lika bunden längre som man var förr. Och det absolut sämsta med att sluta amma är ju att man får tillbaka sin mens och den har jag fått i dag. Hate it! Varit så skönt slippa ha den dessa månader så det finns inte. 

Hon har just i dag börjat med att gnissla tänderna och det låter så äckligt så jag ryser i hela kroppen fy faan. Första gången jag hörde det där ljudet undrade jag va fasen det är som låter och det visade ju sig då att hon gnisslar,men fattar inte hur för hon har ju bara 2 tänder på underkäken?!



Jag måst bara berätta en dum grej som  jag fick med posten för nån dag sen från Radio och TV tjänsten. De dumma jävlarna skickade in en ansökan om att jag ska betala TV avgiften. *Dohhh* för det första så betalar Richard redan den avgiften så varför ska jag också betala den? Är ju inte direkt så att vi har en tv var som vi sitter och ser på. Ser dom inte att vi bor tillsammans,att vi är skriva på samma adress? Idioter! Ja det va bara det jag ville ha sagt.



Snöön is back

Lite sent inlägg från moi men är inte trött så jag sitter vaken här en stund och flummar och skriver ett inlägg. Julia har ju som sagt så många roliga ljud för sig. Nu har hon börjat med nåt nytt igen och det är alltid lika roligt och gulligt att höra på henne när hon sätter igång :-) Hon har börjat blåsa så det låter som att hon säger ppuhh och så drar hon in underläppen och säger oöhhh hehe lite svårt beskriva exakt men ungefär så låter det. Go´ungen!

Nu vill ju inte Julia använda haklapp när hon äter,hon blir arg och sliter loss den hela tiden eller så tuggar hon på den och då blir det ju så klart mat kladd över hela hennes tröja. Kanske man få ta och skaffa en sån där tröja som man sätter på hmm. Nå ia f så varje dag får jag byta kläder på henne minst en gång om dagen och dessa tomatfläckar är ju själve faan att få bort. Och inte ids man ju springa till tvättstugan hela tiden. Ska bli så skönt få ärva mamma och pappas tvättmaskin nu när de ska flytta.

Var ute i snö yran i dag med Julia,tror jag var ute i nästan 2 timmar,är rätt tufft köra med vagnen i snön för den är inte så lätt körd som säkert de där modernare vagnarna ser ut att vara. Nåja bara man kommer fram så är det ju bra haha. Var rätt så blött kan jag ju säga. Hatar denna slask men det är ju så denna tiden på året. Nu är det ju lite ljusare ute när snön kom vilket är skönt.

Fick förresten en sån fin filt i julklapp från jobbet. Är från förra året så lite sen julklapp hehe. Men den är så mjuk och gosig. Julia verkar också gilla den skarpt :-)


Här har vi en bra låt med Chris Rea: Julia heter den,tycker texten är så fin :-)
Fast det är dålig kvalité på klippet så man får höja lite för att höra. Hittade nämligen ingen bättre version.






Eyes so bright, so big and wide
Make you feel so strange
Somewhere deep inside
It's the face of an angel
Soul of the devil may care

How I'd love to know
What goes on in there

She needs your love
She needs it every day
But speak of love
See her laugh and run away

Julia, which way will you go
Julia, I wanna know
Julia, only the moon and stars
Julia, know just where you are
Julia

See the dance that needs no alibi
Oh you don't need to dream
When you know you can fly

She needs your love
She needs it every day
But speak of love
See her laugh and run away

Julia, which way will you go
Julia, I wanna know
Julia, only the moon and stars
Julia, know just where you are
Julia

Babysång

Varit på Babysången i dag på Kulturens Hus. Det var ju inget förra veckan så vi längtade efter att få fara och sjunga. Och det var lika roligt som vanligt. Julia tycker det är så intressant se på alla barn som springer kryper och hoppar runt som tokar och så ska man ju känna på dom lite också tycker Julia ;-)
Sen var jag förbi mitt jobb för att skriva under nåt papper,har inte varit på jobbet på snart ett år,hade förändrats endel där borta kan jag ju säga. Såg himla fräscht och fint ut faktiskt.

Annars då jaa vad händer. Julia är fortfarande snorig,stackars liten. Själv känner jag då inte av nå mer förkylnings symptom ja lite näs täppa that´s it. Jo mina föräldrar har köpt sig ett hus i Kalix inte så långt ifrån där brorsan har sitt hus. Så himla kul det ska bli. Tänk va roligt med ett hus. Vill också ha ett! Men här i Luleå är ju hus priserna groteska så det är ju bara fet glömma tyvärr.

Brukar läsa Sanna Lundells blogg ibland och detta inlägg som hon skrev för en tid sedan är så klockren som den kan bli. Så sant som det är sagt. Tror nästan alla mammor känner precis likadant.

Att komma ut genom dörren

Jag minns en tid då jag tog min väska och gick. Det var det. 1 sekund och jag var utanför dörren. Nu tar samma moment mellan 15 och 20 minuter. Detta kan jag i bland finna oerhört frustrerande. Jag blir tokig på barns ovilja att bryta, de vill liksom vara i sina  projekt tills de själva har lust att hitta på något annat. Och just som man äntligen har fått med dem på  sitt eget spår, så kan man ge sig fan på att någon måste bajsa, dricka, hämta ett gosedjur som ligger bakom en byrå, äta, eller byta långkalsonger för "de här sticks". 

Så när jag lämnar alla hemma och själv går ut genom dörren upplever jag en stund av lyx. Ren lyx. Jag bara tar min väska och går. / Sanna Lundell    



Och så avslutar jag med en bild på min lilla solstråle :-)




Puss ♥

 

 


Helgen som varit

Ja nu är det ju ett tag sen sist man skrev här,har helt enkelt inte känt för att blogga,har gjort så mycke annat roligt. I fredags så tvättade vi halva dagen sen for vi till "sväris" och åt middag och åkte till kyrkogården för att tända lite ljus på graven.

I lördags så åkte vi till Kalix och bestämde hux flux att gå ut på krogen så jag lånade kläder av min mamma,är ju himla praktiskt att ha ungefär samma storlek på både kläder och skor för jag lånade även hennes skinn stövlar,kändes ju lite ovant måst jag säga. Har aldrig ägt eller knappt använt såna så det va kul med nåt nytt. Ja min mamma och pappa var barnvakt åt Julia och det gick så bra,typ direkt vi for så hade hon somnat.
Hade inget dricka hemma så man var hel nykter när man gick ut kändes lite konstigt, har man aldrig gjort förr. Har inte druckit alkohol på kanske 1,5 år  men det gick bra,drack så där lagom mycket. Vill ju inte att kroppen ska få sig en shock :-) Men himla kul hade vi jag och Richard,även min pappa anslöt sig och det var ju också så himla kul,var nämligen ett lokalt live band som spelade där som heter No Hablas-som är mycket duktiga och populära. Kan ju säga att medelåldern var lite högre än vad det brukar vara på t ex Cleo men samtidigt skönt att för en gång skull slippa en massa fjortisar.

Nu i helgen så var det ca 2 år sen jag och Richard träffades för första gången,det exakta datumet av när vi blev tillsammans på riktigt så att säga vet jag inte exakt. Och i går den 1:a November så är det exakt 1 år sen sist vi flyttade in i denna lägenhet,tänk va tiden går fort! 

I går när vi fortfarande var i Kalix så åkte vi allihopa ut i skogen,grillade korv och fikade och det var himla mysigt. Även fast man frös om fötterna. Samtidigt så hörde vi på hardrev. Blev dock ingen skjuten hare denna gång,men han är så duktig Sven- (the dog). Inte ofta man är ute i skog och mark borde man göra mer,så nyttigt för välbefinnandet. Har ju varit där mycke förr när man var liten då min pappa är en inbiten jägare och skogsmänniska.

RSS 2.0