Dopet gick braaa

Nu har jag tyvärr inga bilder ännu att via från dopet i lördags. R har fört över alla bilderna på sin dator. Ska blogga från hans dator nån dag då han har igång den så ska jag visa hur stilig Julia var. Fick ju låna dop klänningen  från Hanna som hennes mamma har sytt,den är bara så fin. Tack så mycke för lånet!  Dopet i sig gick jätte bra. Julia var så snäll hon lät ingenting och alla var så imponerade av henne. Men jag förstod att hon inte skulle låta nåt för hon gillar ju att vara i famnen då... låter hon aldrig. Och för jag som skulle läsa en dikt gick det också bra för,fast jag vet int om det hördes nåt har glömt fråga mor och far :-)  Sara Julia är nu hennes officiella namn plus mitt efternamn då för er som undrar.

Efter själva dopet gick vi alla till församlingsgården och åt tårta och delade ut dop presenterna. Hon fick så mycke fina saker som te x : "min första bok". 2 st halsband  med berlocker,bestick, presentkort på PoP...m.m. Och  inte att förglömma så fick hon en fond av sin morfar där pengar kommer sättas in varje månad till hon blir 18 år då hon själv har ansvaret för kontot. Kommer bli en hel del pengar innan dess inte illa det. Vill tacka alla för de fina presenterna. Tack! ♥

Har varit grymt varmt de senaste dagarna,tur vi har en fläkt att sätta på golvet  svalkar så skönt  när det blåser. Vi ska förresten i veckan ta och sätta bort liggdelen till vagnen och ta sittdelen istället så kommer hon upp lite mer i vagnen och se mer det kommer hon säkert tycka om :-)

Nu är det mat och läggningsdags för lill plutten. Jag är vaken och väntar på att R slutar jobbet kl 24. Ha de gott alla!

Varmt

Puhh så varmt det har varit i dag även fast jag nu inte varit ute så mkt. Bara till affären och hem. Jag har hållit på städa lite här hemma inför i morgon. Min mormor kommer hit innan dopet hon har inte varit hit nåt så hon vill passa på se medans hon är i stan. Blev då glad när jag hörde hon skulle komma,för jag vet att hon gruvar sig lite för stora folksamlingar. Vi känner oss lite nervösa inför dopet för man vill ju som att allt ska klaffa,vilket jag tror att det gör men ändå. Dessutom så är det ju inte hela Luleå som kommer dit utan bara nära och kära. Jag har även tagit på mig att läsa en dikt så få se hur det ska gå.

Har ätit en kalkon sallad idag är som gott med nåt lättare så här i värmen,då vill man som inte ha en stor grillad köttbit. Till det hade vi sånt där bröd med vitlöks smör i som man sätter i ugen och dom blir som nybakade. I morgon kommer det serveras smörgåstårta och gräddtårta+ fika till efterrätt yumee! Kommer bli uppåt 20 pers i morgon va det ser ut som så vi har lånat lokaler av kyrkan för det hade nog blivit lite trångt här hemma kom vi fram till.

Nu ska jag till tvättstugan, passade på slänga i en maskin medans det är ledigt. Hade nå kläder där som Julia ev behöver i morgon.

Tjing så länge!

Jo jag kanske slänger in nån bild i morgon från dopet ...

Ikea besök

Det vart en Ikea tripp i dag för hela slanten. Länge sen man var dit sist. Nå i af så köpte vi en hel del saker,mest år Julia då. Men vi köpte oss ett nytt vitrin skåp i lite gammal dags stil i vitt såklart. Är jätte fin. Vitrinskåpet vi har nu är för rangligt. Tänker då mest på Julia då hon ska börja lära sig gå att hon klänger på saker och ting  och den (skåpet) kan vicka på henne. För denna nya kan man fästa i väggen vilket ju är skit bra ur säkerhets synpunkt. Sen blev det lite andra saker till själva hushållet som bestik,tavel ramar,tallrikar,assietter en blom vas mm.

Och så köpte vi  grejer till när hon ska börja äta vanlig mat som tallrik,bestick,mugg,haklappar. En skallra och så en matstol som hon redan är jätte förtjust att sitta i och till den en stöddyna också så hon inte tippar omkull. Få se när jag ska börja ge henne lite smakportioner, tycker bara att det är så behändigt att amma...och billigt om int  annat :-)

Och i dag så kom presenten från själva komunen som jag berättat om tidigare det var en mobil att ha i vagnen och det var som små figurer formade i texten Luleå vilket jag tyckte va häftigt. Och så fick vi en hel del rabatter på olika barn butiker här i stan.

Julia har varit så duktig i dag när vi har gått där på Ikea,inte har hon sagt mycke..bara när hon vill upp i famnen så skriker hon lite. Så jag har mest gått med henne i famn och det gick hur bra som helst.

Jo jag var på återbesök på Kinesiologikliniken igår,berättar mer om hur det gick en annan dag. Är för trött för att skriva om det nu. För nu kallar sängen!


Julia i sin  nyinköpta stol med hennes nya skallra i högsta hugg! :-)

Hej igen!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar! Vi spenderade midsommaraftonen i stugan,det var himla trevligt som alltid. Men lite trist väder som jag förstod det skulle bli. Vi var hela 12 st och hur mycket mat som helst hade mamma gjort, hon hade verkligen inte legat på latsidan. Hon är duktig. Man kunde ju inte äta av allt då hade man ju storknat hehe. Men gott som tusan var det. Till efterrätt så hade min yngre bror Johan gjort en slags Crépes tårta som ingen av oss garanterat aldrig ätit och den var jätte god. Han är verkligen duktig på att laga mat. Han skulle kunna bli kock helt klart. Och såklart så hade mamma gjort gräddtårta med jordgubbar inte att förglömmas det är ju bara ett måste på midsommar. Och så hade Hanna gjort en midsommarstång vilket vi aldrig gjort förr så de var jätte fint gjort,med blommor och hela köret, fast ingen dans runt stången blev det ;-)

Sen gick vi en bit upp i skogen för att röra på oss lite men det gick inte gå långt för det var så mycket mygg så man stod inte ut nån längre stund. Julia fick ju såkart komma med fast det var lite dumt gjort av mig att ta med henne för hon blev myggbiten så hon har fått endel myggbett på kroppen men de verkar inte klia nåt för henne så det är ju tur det. I går gjorde vi inte mycke,vi tog oss en liten promenad mellan regnskurarna och sen på kvällen så kollade vi på Sommarkrysset på tv.

I kväll blir det nog kanske att jag tvättar fönstren,skulle verkligen behövas för de ser fördjävliga ut. Skulle behöva få det gjort innan dopet nästa helg. Julia ligger och sover nu hon är helt slut min lill gumma. Fast hon har sovit hela natten faktiskt. Vilket är så skönt,alla har det inte så har man ju hört. Ne nu ska jag gå fixa lite käk...

Ha en fortsatt trevlig kväll därute!

Torsdag

Det har inte varit så mycket bloggande av mig  de senaste dagarna,har som inte haft nåt bra tillfälle eller lust. Julia kräver ju min uppmärksamhet hela dagarna så man underhåller och busar runt med henne mestadels :-) . Ja på måndag ska vi till kyrkan och prata med prästen angående dopet som är nästa helg. Ska bli intressant. Är också så himla nyfiken vad vi kommer få från kommunen,får nån present för att man skaffat barn typ. Hoppas det är nåt man kommer ha nytta av. 

I dag har jag och Julia varit på stan. Hör och häpna jag köpte en tunika åt mig själv. Var inne  på Gina Tricot och prövade en hel bunt med kläder och hittade en som jag fastnade lite extra för en blå vit randig lite längre modell. Kostade bara 149 kr. Ville som ha nåt nytt till i morrn eller på dopet. Har en klänning sen tidigare som jag också tänkt ha men vet inte när jag ska ha den. Den är vit och turkos. Nåja få se hur jag gör. Nåt mer köpte jag inte,för Julia var vaken i stort set hela tiden jag var på stan och hon började ju grina då efter ett tag så jag var tvungen halv springa hem för hon verklignen tok skrek. Hon ville bara inte ligga i vagnen.

I morgon är det ju midsommar,då kommer vi att åka till stugan och vara där. Vi kommer att bli en hel del folk så det kommer att bli kul. Jag längtar :-) . Vädret hur blir det montro?!...hoppas ju såklart på sol men jag har en känsla av att det kommer spöregna det är ju svensk sommar vi snackar om.

Hoppas ni alla får en härlig och trevlig midsommar!


Grattis!

Lilla gumman fyller 4 månader i dag. Tänk va tiden går fort, den bara rinner i väg!


I love you ♥



Helgen som varit

Ja i fredags så var vi ju på studentfest eller avslutning,ja vad man nu ska kalla det. Var himla trevligt,men så mycke folk det va där på utsläppet. Hade Julia i selen för vi ides inte dra med vagnen dit. Blev lite för mycke  stoj för Julia ett tag, för hon börja smågrina så jag tog henne ur selen då vart hon gladare igen. Sen for vi hem till R:s pappa och där åt vi smörgås tårta och en student tårta,mycket gott. Och sen efter ett tag for vi hem och kollade film.

I går for vi till stugan även fast det var lite trist väder,men det var trevligt ändå. Båda mina bröder var där också alltid lika  kul vara hela familjen samlad. Och lilla Vidar han är så busig, vilket bus det kommer bli nästa sommar med Julia,då kan hon ju gå. Är så gulligt med små barn som leker. Vi försökte även ge henne lite mosad banan men det spottade hon ut direkt,äckligt tyckte hon,samma visa var det i dag när jag prövade ge henne mosad potatis :-)

I dag har det inte varit någon produktiv dag,låg i sängen till 12 typ *fy skäms* på mig jag vet,men jag var så trött. Fattar inte varför men jag var som en klubbad säl i morse. Men vi trotsade regnet i eftermiddags och for ut på en promenad det var ändå skönt på ett sätt komma ut lite. Så denna dag har gått himla snabbt. Vips så är det snart dax gå sova!


Här försöker morfar ge Julia en korvbit och den såg föga intressant ut hihi om hon åt den eller ej kan ni ju gissa själva ;-)

Torsdag

I dag har vi fyndat lite på Rea åt lilla J såklart,vi åkte ut till Storheden i brist på annat. Ska visa nedan vad jag köpte. Tänkte att hon måste ju ha nå fina sommarkläder. Nu är det bara en klänning till dopet som fattas. Fast den ska jag nog köpa när mamma är med för jag kan inte bestämma mig annars,finns ju så mycke fint. I  går så var vi ju på stan i några timmar och letade efter ett par byxor åt R nå till slut så hittade han ett par svarta chinos på Dressman helt ok byxor att ha nu till midsommar och på dopet. Tycker att det ska bli riktig sommar nu med sol och värme det är ju så kallt ännu på dagarna (för det mesta).
 
I morgon ska vi på student avslutning då R:s syster tar studenten,ett tag sen sist man var på det hmm ja det är 4 år sen då brorsan tog studenten. Är hela 9 år sen jag gick ut eller egentligen 10 år för jag gick ju om ett år. Kan inte fatta att det är så pass länge sen.



Bodyn längst till vänster köpte jag på Lindex för endast 29,50. Kjolen köpte jag på H&M för 29,50. Mössan köpte jag också på H&M för 39,50 och hårbandet även den på H&M för 19,50 Kr. Billigt och bra :-)


Avslutar med en låt som jag gillar just nu, här med Lady Gaga : http://www.youtube.com/watch?v=riNX2eHLw5E

Det gick bra

Besöket på BVC idag gick bra som alltid. Hon väger nu 5820 och är 62 cm lång över havet. så jag hade liite fel,jag trodde faktiskt att hon skulle väga över 6 kilo. Mammas stora tjej är hon ju nu :-) Vi var även på Barnens Hus och kikade. Pappa R köpte en jätte söt bitring med skallra, ...låt mig presentera Pingu!!  Det såg man ju jätte mycket på tv när man var liten. Han är ju bara för söt denna pingvin :-)  Och Julia gillar honom redan ;-)
Jag köpte en laban scarve åt henne i rött. Såg när jag kom hem att det står 50/56 på den missade det totalt,då undrar jag om hon kan ha den. Fast jag tyckte ändå att den satt rätt ok,kanske att man far förbi dit i morrn och kollar om det inte finns i större storlek så tar jag det is f.

I morrn blir det nog att strosta på stan en stund pappa R är ute efter ett par nya byxor att ha på dopet om 2 v ungefär. Och så ska vi ta och köpa  en present och beställa blommor åt hans syster som tar studenten nu på fredag. Hoppas att vädret blir bra i morrn för vi hade nog tänkt traska in till stada. Nåja det var allt för denna gång!

Ciao!
Pingu!

Snabbis!

Well det blir ett sent och kort inlägg av mig igen. Ska strax gå och lägga mig,börjar bli trött. I dag har det inte hänt så mycket. Min pappa och lille bror kom hit en snabb sväng,pappa var o hämta upp brorsan från Kallax så kom de hit sen och hämtade en säng som de ska ha i stugan. Roligt att träffa brorsan igen senast var ju i April. Kanske vi åker till stugan i helgen om inte pappa R har planerat göra nå annat. Sen for vi till Julias farfar och var där en stund och umgicks.

I morgon är det återbesök på BVC nu ska här mätas och vägas. Få se nu om hon väger 6 kilo,tror nästan det känns som det i af :-) Sin 5 månaders vaccin kommer vi nog få flytta fram för våran barnmorska bli ensam där under nån vecka just då hon ska ha den så hon hinner nog inte me det tyvärr. Hoppas inte att det är nån fara med att sjuta upp det en tid. Nåja återkommer i morrn med hur det gick på BVC!

Godnatt!

Bloggberoende

Så nu har lillan somnat, få se hur länge hon sover. Jag är vaken en stund till de andra har gått och sova. Är inte speciellt trött ännu. Sitter här och surfar runt lite,en grej som jag har upptäkt är att jag har blivit lite bloggberoende tror jag, alltså jag är ju ingen sån där som uppdaterar min blogg varannan timme typ. Utan jag läser andras istället. Tycker det är roligare :-) Vet inte hur många bloggar som jag följer slaviskt varje dag. Tycker det är så roligt läsa om andras vardag och liv. Som Blondinbellas blogg,hade jag inte en tanke på att börja läsa på för några månader sen bara. Tyckte hon verkade va så töntig på nåt vis men nu kan jag inte sluta läsa den hehe. Tycker hon verkar vara en vettig tjej trots sin unga ålder. Och så läser jag ju endel mammabloggar såklart,de som har bebisar som är i Julias ålder. Roligt jämföra om allt möjligt.

Vilket trist väder det har varit i dag (lördag) regnat om vartannat och kallt som tusan. Men jag och Julia hann ta oss en promenad nu i eftermiddags utan att vi fick regn på oss så det var skönt. I går hade vi tvättstuga så vi tvättade halva dagen skönt att ha fått det gjort innan helgen. Fick även veta i går att min yngsta bror ,han som bor i Malmö. Kommer upp hit till Norrbotten och ska va här en tid,vilket ska bli kul. Hans tjej kommer hit veckan efter. Så på midsommar kommer hela familjen vara samlade med sina respektive. Jag längtar :-) Kul att ha nåt att se fram emot.

Nåja dags krypa till kojs nu kanske!  Ciao! ♥

Hello there!

I går var jag och Julia och träffade mammagruppen och deras bebisar. For till en tjej som bodde på Skurholmen inte så långt ifrån oss. Julia var nog minst av alla bebisar,alla tyckte hon va så liten. Även fast hon inte var yngst. De säger så olika,vissa säger att hon är lik mig medans andra säger hon är en kopia av pappa R. Nåja hon är en fin blandning av oss båda :-)

De flesta tyckte tiden på BB var hemsk,tråkig och inget att göra. Jag tyckte det var rätt mysigt fast visst blev man lite uttråkad för det fanns ju inte så mycke att göra där. Man fick ju int ens lämna själva avdelningen för risken av bakterie virus. Ja jag fick ju det men inte Julia och hon kunde man ju inte lämna där.

Idag har vi alla jag Julia och pappa R varit ute och strosat runt bland skog och mark kan man väl säga. Vi var säkert ute 1,5 timme va himla mysigt. Så nu har vi nog hittat oss en väg att gå som vi ska ta flera gånger.
Nu ska jag ta och kolla på lite kläder åt Julia på H&M:s hemsida har 50% rabatt där. Är som ute efter nån kjol som hon kan ha till sin fina Hello Kitty T-Shirt som hon fick för ett tag sen. Tjiing!




090602

I dag har jag och lilla Julia strosat på stan en stund. Det blev såklart lite shopping åt Julia,var som ute efter nå skor åt henne märkte att det inte finns så mycke av den varan inne i stan ia f inte i den storleken hon ska ha. Men jag köpte dessa fina på KappAhl för dryga 50 lappen. Och så kikade jag in på Hafva butiken,har aldrig varit in där förr. De hade ganska fina barn kläder där men lite väl dyra tyckte jag. Men jag köpte en sån där Bodyförlängare, en skitsmart idé. För då kan man ju ha den där favoritbodyn som man alltid har ett litet länge tag,vilket är very nice tycker jag :-) Och så köpte jag ett par fina vita sockar med rosett på, de också köpt på KappAhl.

I kväll blir det att kolla på Hells Kitchen på tv 3,är två avsnitt efter varandra. Krockar iof s med Desperate Housewives men jag får kolla reprisen av det på söndag i stället eller när det nu var. Ne nu ska jag gå och ta hand om disken,ser ut som fan här på bänken. Tjing!




Dagens shopping

Rymdskepp

Gårdagen var inte speciellt produktiv,låg i sängen nästan halva dagen. For på eftermiddan och köpte oss hem en pizza var och kollade på film. I dag har vi varit och handlat lite. Vi var bl a förbi OkQ8 och hittade denna gulliga massage pryl som fick följa med oss hem. (ser ut som ett rymdskepp tycker jag) Till Julias förtret ,hon är livrädd ,för varje gång vi sätter på den så börjar hon grina så vi kommer inte kunna använda den i hennes närhet. Stackars liten.

På onsdag kl 13.00 så har vi bestämt att träffas alla mammor från våran föräldrar grupp som vi gick på i vintras. Ska  bli kul träffa alla igen och se vad det är för bebisar som har kommit. Och prata om dessa små liven och deras utveckling.



RSS 2.0