Hatar vinter

Fan vad jag hatar vinter,finns det verkligen nåt bra/roligt med denna årstid egentligen? Jag funderar men kommer inte på ett skit för tillfället. Den tillför bara elände,kyla och en massa arbete speciellt för dom som bor i hus,visst måste man klippa gräs på somrarna men det är fan int lika jobbigt som att skotta snö anser jag. Vill ha sommar nu. Tack!

Bakat blåbärsmuffins i dag och jag tror de blev bra,fast de verkar liite torra men det gör inte så mycket, de lär nog gå med ändå. Får man väl hoppas. R brukar då inte säga nej till fika i af ;-) Blir väl att baka nån till fika sort,kanske nå kakor sen är det nog bra,ja ev att jag gör lite bullar också. Sen får det räcka för jag ska göra en tårta också. Åt kyckling fileér till middag i dag jag gjorde som så att jag satt Philadelphia ost i och lindade lite Bacon runt fileérna sen placerades dom i en ungsform och jag hällde i lite matlagningsgrädde och givetvis kryddor till och det blev super gott. Mamma gjorde så en gång och det var så gott så jag var tvungen testa själv. Kan verkligen rekomenderas.

Julia är inte riktigt bra i magen,har bajsat minst 4 ggr idag efter hon har ätit så hon är inte riktigt kry. Hade lite tankar på att ev fara till Växhuset i morgon men vet inte om vi vågar eftersom jag läst och hört att det går magsjuka lite överallt här i Luleå så det vore dumt riskera att få det också.

Good night...

Julia sover sen några timmar tillbaka och jag sitter här och ugglar och väntar på att R ska komma hem från jobbet när som helst. Lyssnar på lite musik också.

Denna är favoriten just nu:


Håll er i hatten...

Vilken jävla blåst det är här i dag,satans i gatan säger jag bara. Egentligen en dag som denna så ska man inte vistas utomhus om man nu bara måste. Nu var vi ju inte direkt tvungna att fara ut men jag kände att jag inte ville sitta inne hela dagen. Tänkte redan i går att jag skulle traska in till stan för att fara på babysången,men det fick jag ju utesluta. Så vi tog bilen dit istället vilket inte heller skulle bli en lätt match för vi höll nästan på att fastna i en snödriva men som tur var så klarade vi oss ur den. Babysången var ju så typiskt inställd för sångledaren var sjuk fast det gjorde ändå inget så vi traskade på stan en stund istället. Och jag höll fan imig på att välta med barnvagnen,riktigt obehagligt var det.

Och kors i taket så köpte jag mig en ny tröja på H&M,har varit på jakt efter en sån tröja ett tag och äntligen hittade jag en sån :D. Givetvis glömde jag presentkortet hemma men kunde ändå inte hålla mig köpa denna tröja för 99 kr. Ska då köpa någonting snyggt till den sen.

Ja Julia hon är rolig,nu har hon mitt i allt bara hux flux börjat suga på en tutte ibland,då och då stoppar hon den i munnen,hehe ser så roligt ut att på "äldre" dagar börjat med napp. Och i helgen så gick hon ett och ett halvt steg,min stora tjej kan snart gå. Hon är så tuff men oftast fegar hon ur och blir rädd. Blev en resa till IKEA i helgen och köpte lite grejer till Julias rum och det börjar bli lite struktur där faktiskt,några fina gardiner bara så är allt bra,tycker jag.

Och en overall på POP är jag som sugen på köpa åt Julia men den kostar 700 kr och det är på rea,har ju 1000 kr att spendera där men vet inte om jag vill slösa upp nästan alla pengar på en overall när hon också behöver massor med nya kläder och så är det ju det här med storleken,ska man ta 86 eller 92 skulle ju som vilja att hon kan ha den åt nästa höst/ vinter. Hmm!?

Vi blev även av med våra barstolar i dag,skönt få bort dom härifrån för de har tagit sån plats här i hallen och plötsligt nu när de är borta så fick vi tillbaka våran hall,äntligen!
R ska på en anställnings intervju i morgon så nu vill jag att alla håller tummarna för att han ska få det för han behöver verkligen ett heltids jobb nu,skulle vara guld värt.

Hoppas att det snöar och blåser mindre i morrn så man kan vara ute,gillar inte att bara sitta inne hela dagarna. Hatar det!

Premiär

Har ju varit ett säsonguppehåll i några veckor nu med Babysången på Kulturens hus här i Luleå,men så igår så var det premiär. Och givetvis så var ju jag och Julia på plats där med en massa andra barn och föräldrar. Julia tyckte det var roligt det såg jag. Men hon gjorde inget eget litet äventyr utan höll sig vid mig hela tiden,det kan ju finnas hemska saker "där ute" ;-)

I dag så har jag bakat Chokladrutor a k a: Kärleksmums, Mockarutor och Snoddaskaka, de verkar ha blivit lyckade. Richard har då ätit några stycken nu redan hehe. I morgon åker vi till Kalix och hälsar på mina föräldrar i deras nya hus,ska bli så spännande se hur de ha det i sin nya lya. Då ska jag även ta med mig lite Chokladrutor och så en liten inflyttningspresent kan man väl kalla det. Så då blir de säkert glada. Julia,ja även jag har längtat efter mormor och morfar så det ska bli så kul träffas igen efter typ 3 veckor.

I förrgår började Julia att ställa sig upp utan stöd helt och hållet och vad mallig hon blir när hon märker att hon klarar av det. Och så tittar hon på mig som att hon vill ha lite beröm av mig och så skrattar hon. Sötonge!

Baka

I går blev ju Julia hela 11 månader. 1 års dagen närmar sig med stormsteg,tänk vad tiden går fort alltså. På tal om nåt helt annat så bakade jag en sockerkaka i dag,förhoppningsvis går den att äta. Har ju inte kunnat baka sockerkakor eller liknande för att jag inte inte ägt en elvisp eller en sockerkaks form tidigare. Men nu så fick jag ju en elvisp i julklapp och så var jag i går och införskaffade en sockerkaks form,så nu ska det börja bakas hehe. Ia f till Julias 1 års kalas. Själv fikar jag ju typ aldrig,det mesta får ju Richard då om det nu är ätbart ;-)


  • Julia ville hjälpa till att baka :)



    Mammas sötonge ;)






Eget rum

Vi möblerade ju om lite här hemma i helgen. Vi bytte sovrum och Julia har sitt eget rum nu som hon sover i. Och det funkar hur bra som helst. Än så länge så sover hon hela nätterna så det är ju bra. Hoppas det håller i sig.
Dom där fina trä bokstäverna på bilden nedan fick hon av sin faster i julklapp. Vi placerade dom på hennes rums dörr. Tror de är köpta på Åhléns faktiskt!


Vem som huserar här är det ingen tvekan om ;-)


Vaccin

Äntligen lite mer normalare temperatur ute nu även fast det kanske är lite väl varmt för att vara så här års. Men jag tackar inte nej till sådant väder. Nej! I dag så har vi varit till BVC med Julia och gett henne andra dosen vaccin mot svinis sjukan,och det gick så bra,lite grin men det var snabbt över. Hon är så duktig min tjej.

Och hon har börjat hitta på en massa rackartyg också. Som här en natt då jag bara hade satt på henne en t-shirt som pyjamas,då hade hon under natten tagit av sig sin blöja. Så vi fick oss en trevlig syn när vi vaknade på morgonen. Skit och piss i heela sängen,mysigt va?! :-). Och att gömma saker är hon också expert på,hela tiden får man gå leta efter kläder o dyl som hon tagit. Även fast nu jag också inte är världens ordningsmänniska och kan kasta kläder lite överallt hehe.

Och en till grej som jag tycker är lite jobbig är att hon har blivit så mammig. Pappa duger inte! Hela tiden ska hon vara med mig,överallt vars jag än är ska hon vara med. Och klänger på mina ben så jag inte kan gå iväg. Hon vill hela tiden att man ska gå med henne men inte orkar man det,får så ont i ryggen och så går man som en hösäck. Skitjobbigt för ryggen. Men vad ska man göra. Går man inte med henne så grinar hon och blir sur som ett bi. Så i bland kan det bli lite för mycket och man blir så less. Nåja hon är väl i sin period nu igen,hon brukar ju ha det titt som tätt. Det går över!



Julia spanar på tv :)



Ett litet blåmärke på kinden efter hon ramlade platt fall på fotpallen. Det gjorde ont. Stackars liten! :(


Nu får det vara nog

Vad jag är less på denna kyla. Fan termometern våran visade -30 i morse när man vaknade. Fast det verkar ska bli lite varmare nu i helgen. Skönt få komma sig ut på en promenad,har inte varit på flera dagar pg a kylan. För det är inget trevligt vara ute då. Men i morgon ska jag banne mig ut! Blir tokig bara sitta inne hela dagarna man bli så förslappad.

Tänkte bara bjussa på lite söta bilder på min lilla gumma som vanligt :-)


Här om kvällen somnade hon i soffan med en tom nappflaskan i handen och sög på den läänge ;-)

 
Prövar kepsar :-)

 
Badade henne ikväll. Kolla vad lockigt hår hon fick!



En av många s.k "studio" bilder som vi tog i julas,tyckte denna var klockren ;-)









 




Jul och nyår

Jul och nyårsfirandet har varit hur mysigt som helst kan jag säga. Även fast nu jag, Julia och Richard spenderade både jul och nyår på var sitt håll. Julia var med mig då. Var helt enkelt så att vi båda ville fira med vår respektive familj så det är bara och gilla läget men det gick bra det med. Julafton spenderade jag och J hemma hos min bror med familj och det var så mysigt,tomten kom ju såklart och hälsade på oss också för vi alla hade ju varit så snälla för mycket paket var det under granen. Julia reagerade inte ett dugg på tomten,hon bara tittade med stora ögon och såg allmänt obrydd ut. Annat var det med hennes Kusin Vidar som sprang undan och gömde sig när tomten kom,hihi go ungen men paket ville han ha ;-)

Julia fick bl a 3 st hundar som kan gå,hoppa,göra volter,skälla,vifta på svansen,tugga på ben mm.mm. Ja det var ju lite komiskt ändå. Hon fick ena hunden av oss (jag och R), av sin morbror Johan och hans flickvän och så av sin farfar så nu har hon typ en hel kennel ;-) Så fick hon lite kläder,lära gåvagn,pengar,presentkort på POP,en fleece filt och bokstäver i hennes namn gjort av trä som man kan sätta fast på hennes rums dörr. Själv fick man bl a nya sneakers,presentkort på H&M,elvisp,dammsugare. Jag är så nöjd med mina julklappar. Vill tacka alla så mkt för de fina julklapparna. Tack ni är bäst!

Nyår spenderade jag och J också hos min bror med familj. Vi åt gott och hade det allmänt mysigt. Min bror Johan hade lagat älg filé med nå slags potatis till och det var suuper gott,han är verkligen en hejjare i köket!

Vi smällde inga raketer,har inte gjort det på flera år eftersom min bror T har hunden Sven och han är livrädd för raketer och smällare,stackaren var helt förstörd vi tolvslaget,hjälpte inte fast vi hade musik på hög volym. Sven sov nog oroligt sen den natten skulle jag tro. Tyckte ändå det var ovanligt lite smällare i år än vad det brukar vara vilket jag tycker är bra. Av vilken anledning kan man ju undra,kanske finanskrisen som slagit till. Nåja whatever!

Julia har varit lite små förkyld i några dagar och i veckan har hon haft hög feber och varit dålig i magen,men denna gång misstänker jag att det är nå tänder på gång,stackars liten har haft så ont!

Ja det är ju ganska lätt för min del att summera 2009. Det året då Julia kom till oss,då vi äntligen fick träffa våran lilla ängel en vecka efter utsatt tid. Var så fiin där hon låg på mammas bröst när hon just var nyfödd och tittade försynt med stora ögon,vilken känsla alltså,det går inte beskriva. Den dagen var en början på mitt nya liv som mamma. Den dagen den 15 februari 2009 kommer jag aldrig glömma,då min älskade lilla dotter kom till världen. Åh vad mamma älskar dig Julia!♥






 


Julia tar emot paket av tomten


Och med detta vill vi önska en god fortsättning på det nya året!


RSS 2.0