Kläder

Här kommer bilderna på Julias nya kläder som jag lovat visa. Tröjan och sockarna köpte jag igår. Tyckte tröjan va så söt,passar nog fint till hennes jeans som hon har sen tidigare. Sockarna var fan så stora men då har hon nåt att växa i. Ska vara från 4-6 månader stod det. Ja hell no säger jag ju bara! Fast hon är ju int så stor för att vara i den åldern så det är väl därför det är lite stort åt henne.

 






Tröjan köpt på KappAhl och halksockarna köpt på Lindex


Denna fina cardigan fick hon av sin mormor och morfar. Köpt på H&M tror jag.


Lite bättre...

Känns bättre i dag,har ingen feber ia f. Men är fortfarande hängig och lite ont i halsen. Bröstet ömmar lite men inte mycket,fast mjölken rinner inte till  i den än så det är ännu lite stockat igen. Annars har det inte hänt så mycket. Varit till Storheden en snabb sväng och handlat. Var även upp till Kronan och kastade lite småprylar som stått och samlat damm.
Har även endel grejer som vi skulle behöva lägga ut på blocket för försäljning.

Hehe det är lite svårt ta bilder på Julia när det har blivit lite mörkt ute då man måst ha blixt på kameran. Hon blundar på nästan varje bild man tar då,lite komiskt :-)

Få se va man hittar på i morrn,kanske jag och J tar en snbbis in till stan. Pappa R jobbar dag hela helgen. Skulle behöva köpa halksockar/mockasiner åt J som hon kan ha på sig när hon springer i sin flinta bil. Kan ju inte vara barfota jämt och ständigt man blir ju så kall om små fossingarna :-)

J fick en jätte fin vit Tunika eller Cardingan ja va man nu ska kalla det av sin mormor och morfar efter deras Stockholmsresa,den passade bra,lite lång i ärmarna bara,ska visa bild på den senare. Hon smutsade ner den typ direkt man satt den på henne så jag måste tvätta den först.

Så här såg man ut tidigare i dag,sovandes vid köksbordet. Medans mamma och pappa åt middag. Lill pyret :-P
.

Sötonge ♥




Blää

Har inte mått så bra i dag. Jag har nämligen fått mjölkstockning och det gör så jävla ont i bröstet,det är ju som att bröstet blir inflamerat så det är alldeles rött och varmt. Så jag har även lite feber,känner mig sliten och orkeslös får hoppas det är bättre i morrn för jag verkligen hatar vara sjuk för det är ju som att ha flunsan när man har mjölkstockning. De är  det att jag har slarvat med att täcka mina bröst då jag varit ute,det är inte sommar längre, det känns i luften,men det är så att jag inte tänker på att ha mer kläder på mig ute nu även fast det är soligt, man är så virrig. Så typiskt mig.

Julia har somnat  nu få se om det är för natten. Men det är i af tidigt för att vara henne. Hon brukar ju inte somna förrän efter elva oftast. Jag har inte orkat göra någonting i dag,typ bara sovit så få se när man somnar till natten.



Häärligt

Vilket härligt väder det har varit i dag! Vi har varit ute nästan halva dagen i dag och strosat runt lite överallt här i staden. Så himla skönt måste jag säga. En fin sensommar dag helt enkelt!  Annars har det väl inte hänt så mycke,har lagat lite mat och plockat lite här hemma,skulle behöva tvätta också men jag må inte idas,är så trist. Man vill ju hellre vara ute och ta vara på det fina vädret i stället för att va inomhus nästan en hel dag.

Funderar på att kanske gå till BVC i veckan och väga gumman och se hur mycket hon har gått upp i vikt sen sist. I alla fall så åt hon upp nästan en hel smakportion av risgröten idag,hon var rätt så hungrig då.

Var även förbi en sväng vid ankdammen i dag. Jag lät Julia se fåglarna på nära håll och som hon tittade,de var mycket intressanta enligt henne :-) De var så att direkt vi kom dit så kom änderna fram och ville ha mat av oss,men vi glömmer alltid ta med oss bröd när vi far dit tyvärr. Men det kom dit en kvinna och hon hade med sig bröd,vilket fågel liv det blev: de skrek som fasen,bråkade och flög som spjut i luften,man var tvungen ducka flera ggr. Man fick plöja sig fram. Haha ja det är roligt se dessa fåglar hur de beteér sig.

Hoppas att morgon dagen bli lika fin,så man får vara ute i friska luften. Är så mysigt bara gå runt o titta. Och att Julia är så snäll och inte bänglar i vagnen. Hon trivs så bra där, sitta och titta på allt och alla som schvissar förbi. Nyfiken liten tjej är man.

Hej hopp

Skriver bara ett kort inlägg för att säga att vi lever och mår bra. I helgen har det inte hänt så mycket faktiskt,mest tagit det lugnt. Julia är pigg och kry annars, när hon racear i sin gåstol så går det med en himla fart hon är så duktig. Ser så gulligt ut när hon staplar sig fram och ibland nästan små springer för hon blir så ivrig hihi. Mamma är stolt över sin lilla prinsessa :-)

I kväll har vi sett film: All the boys love Mandy Lane. Ingen höjdar rulle precis,konstig handling och konstigt slut. Nåja,har sett sämre filmer fast detta är då ingen jag direkt kan rekommendera. Pappa R är ledig hela  veckan vad han vet än så länge så få se vad vi hittar på. I dag skjutsade jag mina päron till Kallax,de åkte till Sthlm och ska vara där till på Onsdag, är rätt så avis faktiskt. Tycker det är så fint i Sthlm.

Tror jag ska ta och ringa till Ateljé Grodan och boka tid för  fotografering av Julia snart. Få lite fina studio bilder att ha uppe på väggen blir nog jätte fint på lill stumpan.

Dax gå sova nu. God natt!

Nytt

Har just lagt  Julia i sängen klockan är cirkus 23.00,hon ligger och pratar där för fullt hihi låter så gulligt. Det är sent för henne att gå lägga sig denna tid jag vet,måst försöka lägga henne tidigare...komma i andra rutiner men hur ska det går till egentligen för hon är svårflörtad vad gäller det mesta. Hon sover ju hela nätterna (än så länge i af) vilket är så himla skönt.
Just nu är det en till tand som är på gång,är brevid den andra tanden på underkäken så hon har varit lite små grinig dessa dagar. Vill vara mycke i famnen å så. Och ibland så biter hon mig i bröstet och det är INTE skönt kan jag säga! Skriker av att det gör så ont så hon tittar på mig och undrar säkert vad jag håller på med.

Var förbi Barnens Hus i dag och kikade,köpte inget märkvärdigt. Bara blöjpåsar och ett paket med tack kort som jag ska skicka iväg åt alla som var med på lilla Julias dop!  Pappa Richard var på fest i går så han har legat väldigt lågt i dag plus att han är lite förkyld (bara inte Julia får det). Så man har fått ta hand om 2 personer i dag hehe ;-)

Fick mig en ny telefon i tisdags på Phone House,det blev en Sony Ericsson C901. Och är hittils mycket nöjd med den. Till det köpte jag ett trådlöst headset,det är en sån som man använder via Bluetooth. Den förra telefonen jag hade gillade jag inte riktigt,den var för tunn plus att jag ofta fick höra att det skrapade i luren då man pratade. Det var en Nokia 5310 Xpress Music.

Nåja det är allt för i dag. Nu ska man gå sussa. Ha det bra!

Stå/gå i gåstolen är såå roligt ;-)






Dikter

JAG SER DIG NÄR DU SOVER
Av: Lisa Glans


Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.

Men fortsätt nu att sova
min underbara tjej
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.


Men forstsätt nu att sova
och ligga brevid mig
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.


SÖTA TÅR

Blåa små ögon,
ljust hår
Böjda fransar,
en salt tår
Röda kinder,
goa lår
Gulliga fötter,
söta tår.
Av: Carin Hertzberg



Kärlek ♥


Rastlös

Så nu sitter man här mitt i natten och "surfar runt som det så fint kallas. Känner mig så rastlös och ja jag vet inte vad. Vill att det ska hända nånting roligt NU!!! Sånt här kan göra mig tokig ibland vet ni det! . Ja det går som int riktigt beskriva hur det känns. Så många tankar som far runt i huvudet på mig.. har så svårt sova och slappna av då också.
 
Nåja det är väl dax gå och försöka sova igen då tror jag. God natt!

Grattis på mig själv!

I dag så fyller man ju år. Vilket inte känns så kul på det sättet att man blir ett år äldre och närmare 30. Fast såklart det är roligt fylla år när man får en massa fina presenter :-) I går var ju mina päron och min äldre bror med familj här och fikade . Och i present fick jag bl a pengar att köpa lite kläder åt MIG själv hehe, en blomma+vas och ett halsband. Av mormor fick jag en hel lax. Och av Richard så fick jag en parfym: Paris Hilton- Can Can heter den och luktar gudomligt gott. Vill tacka alla så jätte mycket för de fina sakerna!

I morse så ringde min yngre bror till mig och grattade. Och det var såå roligt prata med han för det gör vi inte ofta kan jag säga. Han bor i Malmö så det är ju så att man inte heller kan hälsa på´na. Skulle vara roligt åka ner och hälsa på men det går ju inte nu när Julia är så liten än.

Min telefon är helt fucked up. Julia har fått tag på den och sugit på den så den är helt blöt. Har nog fått nån slags fukt skada. Den går inte i gång så jag måst nog ta och fara med den till rep för att se om de kan göra nåt åt det. Så nu får jag använda min gamla tegelsten,nåja det kan jag nog stå ut med ett tag för jag använder inte telefon så mkt.

Läser endel "mamma" bloggar och kan inte sluta förundras hur mycke pengar alla måste få i fpenning,för det shoppas hejvilt och det är inga billiga grejer heller,bara nya märkes grejer. Ja vissa har det bra. Nåja jag nöjer då mig med att köpa från H&M, Lindex och KappAhl åt lillan,tycker det är onödigt lägga så jätte mkt pengar på kläder åt henne eftersom hon växer som tusan nu...Mammas långa/lilla bäbis ;-)

Hipp hipp...


Hurra för lilla Julia blir 6 månader  i dag!

Mamma och pappa älskar dig mest av allt på denna jord. Puss!

Kräsen

Hon är så kräsen lilla damen här så jag vet inte hur hon nånsinn ska börja äta vanlig mat snart. Köpte en ny fruktpuré åt henne,för den jag hade hemma gillade hon inte. Nu köpte jag nån tropisk mangomix,tänkte det låter ju gott det kommer hon nog säkert gilla. Jo tjii fick jag! En sked sen var det färdigt,då ville hon inte öppna munnen mer. Vet inte varför hon inte gillar dom men jag tror det är för surt det är ju inget socker i dom. Men vi hade en puré här tidigare som hon åt och det var Mango med lite päron i ,den gillade hon skarpt fast den innehåller ju inte heller nåt socker hmm ja hon e svår flörtad, hon kan ju inte bara leva på gröt det blir ju så enformigt tycker man ju.

I dag har vi varit så duktiga jag och Julia att vi har stigit upp kl 8 på morgonen och tvättat och det tog ju några timmar. Var ju ett väldigt passande väder för det också,spöregn! Och så har jag bakat lite inför mitt lilla "kalas" eller va man ska kalla det. Jag fyller ju år på måndag fast gästerna kommer ju på söndag då alla börjar jobba på måndan,bli väl att jag tar och gör en tårta också fast det blir nog lite längre fram i veckan. Är så himla nyfiken att se vad R kommer att köpa till mig i present ska bli spännande att se vad han hittar på :-)

Mina föräldrar ska resa till Stockholm nu i slutet på augusti. Fasen va fuskit! Jag vill ju också ut och resa,nåja den dagen kommer väl också nån gång kanske när J blivit lite större. Hade önskat att jag och R hunnit resa lite innan vi fått J för han har aldrig varit utomlands förr. Fast nog kan man ju resa med barn också det är ju klart.

Måste bara få säga en sak, såna som ska lägga sig i hur man sköter om sina barn. Alltså mammor som klankar ner på varandra om hur man sköter om sitt barn och snackar en massa skit. Nu har inte jag råkat ut för det men läste om det på en blogg. Herregud säger jag bara! Sköter jag mitt så sköter du ditt,ingen ska fan läga sig i om hur jag sköter om mitt barn. Jag vet att jag inte vet allt om hur man tar han om ett barn,men jag vet vad som är bäst för mitt barn. Klart jag tar emot tips,det är alltid bra och roligt att få men inte till överdrift. Ville bara få det sagt! Vill jag ge barnet saft när det är törstigt så gör jag det. Int för att jag nu skulle göra det för jag tycker det är lite tokigt, tog det bara som ett exempel.

Tack för mig!

Some pics

Lite bilder. Tagna i stugan för nån vecka sedan!








Mammas Cooling



Mor och dotter



Handen i munnen heela tiden



Denna bild gillar jag. Så fint!



Nakenfis ♥ ;-)

Wehoo




Blir inget långt inlägg. Ville bara meddela att vi lever så ni inte tror att det hänt oss något hehe. Har inte blivit  mycke bloggande senaste dagarna. Har helt enkelt inte hunnit, har varit så trött på kvällarna och så har jag haft kvalitéts tid med R och J. I kväll såg vi en mkt bra film som heter Revolutionary Road med bl a Kate Winslet i huvudrollen (hon var skit bra i denna film). Och i går blev det att kolla in en film som heter Julia väldigt passande namn eller hur?! ;-) Den var helt ok den med,fast lite väl lång kanske.


Köpte en tandborste åt J i dag, den ska hon få  börja använda nu när hennes tänder börjar kika fram. Kliar säkert mycket i munnen  för henne.  I veckan är det väl inget speciellt som händer. Mina föräldrar har slut på semestrarna nu så,det blir inte att åka till stugan denna vecka i af.

Nåja ha det bra alla så hörs vi nån annan dag!

BVC rapport

Nu har Julia sovit i snart 3 timmar tror jag. Måntro om jag ska väcka henne så hon sover åt natten... Nå i af så gick det bra på BVC i dag. Hon hade inte gått upp så mycke i vikt sen sist. Men inte ner  i af. Nu väger hon 6350 och är 66 cm lång. Julia var så duktig,tittade och granskade alla hela tiden hehe. De tycker hon är en uppmärksam liten tjej,ingen som sover bort sin barndom direkt :-)

Ska i af ligga i som bara den med pureér och frukter i dess like. Kan kankse bli lite väl enformigt med bara gröt hela tiden har jag tänkt. Men jag gav henne Mango och Päron puré i dag ,var väl lite si och så med det hon grimaserade så det var nog lite surt kan tänkas.

Sen efter besöket gick vi på en promenad...svettigt som bara den. Men Julia fick sova en stund i af. Sen åkte vi och handlade lite middag. Annars har jag inte så mycke mer att berätta. Ev. att vi åker till stugan i morrn,ta vara på det fina vädret.

Feber

Händer inte mycket här måste jag säga.I kväll kom hyllan som vi beställt från Ikea. Så Richard håller på motera upp den men han upptäckte då att en grej saknas så den lär inte komma upp i kväll i af. Fast jag tror den kommer bli skit bra ändå tillslut.

Som jag skrev tidigare så håller ju J på att få tänder för fulla muggar. Så hon har feber i kväll. Tyckte hon kändes varm så jag tog tempen: 38.8 hade hon. Stackars liten!  Är visst väldigt vanligt att de får feber när tänder är på gång. Så jag gav henne alvedon precis så hoppas den går ner:

I morgon ska hon på läkarbesök här på Bvc. 6 Månaders kontrollen. Ska även mäta och väga henne för att se om hon gått upp i vikt. Var ju inte så bra sist!
Hon ville inte äta av mina pureér som jag gjort. Men gröt åt hon :-) Hon e speciell min gumma ;-)

Weho

Hej hopp!

Har hänt lite saker både roliga och mindre roliga. Det mindre roligare vill jag inte berätta än i af. Men det roliga är att lilla Julia har fått en tand....ett litet risgryn :-) Upptäckte det i går,man ser den lite grann och så känner man att det sticker upp nåt vasst på underkäken. Så det är därför som hon har varit så orolig och grinig de senaste dagarna. Man får gå och bära runt med henne typ hela tiden för nästan direkt man lägger ner henne så börjar hon skrika. Stackarn har haft ont i munnen.

Var i stugan i går,det var mysigt och härligt väder. Pappa min tog ett par fina bilder på mig och Julia också som jag kan visa sen. Skulle egentligen har sovit där i stugan också men vi hade inte nog med blöjor med oss till Julia så det gick inte.


I söndags var vi till Lindex och hämtade ut ett gåvo paket från Libero. Den ger dom till alla som är medlem i Libero klubben. Och den får man när barnet är 6 månader vilket Julia snart är. Den innehöll en massa nytto saker till lilla J. Bl a ett par sockar,en liten boll,ett provpaket med blöjor Up & Go,våtservetter och engångshaklappar. Så det lär ju helt klart komma till användning om ett tag hon är lite liten än för endel av grejerna :-) 




I förrgår gjorde jag hemma gjorda pureér åt Julia som hon ska få börja smaka på lite smått. Just nu ger jag henne bara gröt.
Jag satt dom i såna där isblock och frös in dom vilket är smart. Så man kan ta fram lite åt gången i stället för allt på en gång. Gjorde potatis/ palsternacka och morots puré i det satt jag bröstmjölk och lite olivolja i så få se vad hon kommer tycka om det. Nåja nu är det snart dax att gå sova...

Ha det gott alla!

RSS 2.0