Bild

Här kommer bilden på kläderna hon fick av sin mormors faster. Sol hatten fick hon av sin morfar. Fina va!  :-)


Kläderna är köpta på barnklädes affären i Kalix på Gallerian tror jag. Hatten köptes på KappAhl här i Luleå för endast 20 kr . Halva rea priset!

Nåja nu ska jag se tv en stund till sen blir det sängen för min del!

Sommaren är kort

Vilken dag det har varit  eller rättare sagt vilken värme det har varit i dag. Man blir så slö och orkeslös när det är varmt både inne och ute. Men som sagt jag ska inte klaga för sommaren är så pass kort så lite värme ska man ju tåla.

I går var vi till stan och kollade ,var inget märkvärdigt där måst jag säga. Är mest bara en massa rackel och krims krams på marknaden. Var även förbi till tivolit på södra hamn men det var så stojigt och högljutt där vilket Julia inte gillade så vi drog därifrån rätt så snabbt. Men nåt som jag uppmärksammat är ju alla dessa  gravida kvinnor överallt ,tycker var och varannan är på tjocken, helt otroligt egentligen. Är nog en riktig babyboom i år!

Sen åt vi  middag på Anatolia,är en slags turkisk reaturang som ligger i centala Luleå. Har aldrig ätit där förr så förväntningarna var väl rätt så höga från oss. Vi alla åt Entrecoté med pommes och sås till det. Nog har man ju ätit godare om man säger så men det gick an ändå. Fast själva besöket där gick väl inte så jätte bra, för Julia började skrika hejdlöst efter ett tag vilket inte var så kul. Tur att ingen annan satt inne i restaurangen de hade  nog inte blivit så glada då.

Hon fick även kläder av hmm få se nu från min mammas faster bli det. En byx dress typ och så en body och byxa i samma mönster,jätte fina var dom...lägger ut bilder sen så få ni se :-)

Nu väntar Julia på att få äta sin sista måltid för i dag innan läggdax så dax att kila!


Jahopp

Har en låt på skallen som jag har gått och nynnat på HELA jävla dagen. Den maler och maler i huvet på mig hela tiden jobbigt det där... Säger då inte vilken låt det är för den är så pinsamt dålig :-P

I dag har vi varit duktiga och städat hela lägenheten eller det mesta stod ju Richard för. Jag har ju J att ta hand om. Fast lite kunde jag hjälpa till så jag hade henne i selen en stund. Köpte ju lite nya grejer på Ikea till badrummet ,nu så går det i rött. Och det blev himla fint måste jag säga :-)

Jag och lilla J tog oss en promenad nu i kväll,var ju så himla fint väder. Det är härligt gå på kvällen för då är det inte så varmt och inte lika jobbigt för mig och J. Sen så tog jag och badade henne och det gillade hon som vanligt hon e så go när hon är blöt i håret. Blev lite gröt i dag till lunch. Fast hon vill inte ta från flaskan nu när jag ska ge henne vatten eller välling,icket hon dricker nåt. Vad ska man göra åt det? nån som har nåt tips? Hon använder ju inte napp heller skall tilläggas!

I morgon börjar Luleåkalaset i stan, är gratis inträde så man ska väl passa på fara och kika lite. Kan väl inte se på så mycke framträdanden eftersom det  är så hög ljudvolym för Julia. Blev aldrig att fara in till stan i går. Tänkte jag sparar mig tills i morrn istället. Troligtvis så kommer mina päron hit också så det ska bli kul. Blir väl att äta nån god middag ute på stan hade vi väl planerat. Myysigt värre! :-)


Sötnosen min ♥




 

Måndag

Blir så förbannad...Var ner till tvättstugan i eftermiddags och snörde i en tvättmaskin. Såg når ja skulle torka kläderna att filtren i tumlarna inte var rengjorda,full med damm och en massa hundhår. Jävligt fräscht (Not!) Och så var tvättmedelsfacken alldeles kladdig och geggiga. Jag är ju som tvungen ta bort det där för annars får ju jag gå för det *suck*. Och så såg jag tass avtryck på golvet och djur får ju inte vara där,står det klart och tydligt på en skylt! Dom som äger hundarna är så jävla lata,de rastar hundarna utanför husknuten så det ligger titt som tätt hundskit här lite överallt.

Ne nu ska jag sluta klaga,men jag blir bara så irriterad när folk inte kan städa undan efter sig. Speciellt när man bor så här i lägenhet där man delar tvättstuga m.m med andra det hör ju till folkvett tycker jag!

Jag och lilla J har varit på en promenad idag innan det började regna! (Konstigt väder det är). Och så har jag lagat middag det blev stekt kyckling filé med bacon och paprika, till det åt vi nudlar och sötsur sås. Mycket gott! :-) I morgon kanske vi traskar in till stan en sväng är länge sen jag varit dit och kollat.

Ciao så länge! ♥

Hemma

Åter hemma igen! Har varit i stugan sen i fredags. Och vi har haft det så trevligt och mysigt.  Har åkt lite båt och fiskat och nog fick men en hel del fisk fast bara små fiskar som inte går att äta. I går åkte vi alla ( jag,Richard, Julia, min mamma och pappa till Haparanda en sväng och besökte då så klart Ikea och där blev det handlat lite smått och gott såna där välbehövliga saker som man aldrig kan ha för mycket av. Och så käkade vi en god middag där på Ikea också.

Var ju så himla fin kväll i går och varmt för den delen! Tog fina bilder från stugan som ni ska få se. Julia har varit så duktig i dag hon åt en stor portion med havregröt smaksatt med banan och päron det tyckte hon var så gott. Gröt gillar hon bäst, är lite svårare få henne att äta dom här pureérna med potatis,morot och palsternacka i. Fast det är ju ingen brådis med det än. Och så hade J:s mormor köpt majsbågar dom gillade hon också för de smälter väldigt lätt i munnen så e är lätta att äta för henne :-) Hon hade även köpt en jätte söt body åt lilla J som hon kan ha nu och det tackar vi för!

I dag har vi inte gjort så mycke ansträngande: vi har läst,sett på tv åkt in till Töre en sväng för att handla, lekt med Julia
och ätit en väldigt god middag. Mamma gjorde även en blåbärspaj till efterrätt fast den orkade jag inte äta nåt av för jag blev så himla mätt efter midda´n  som bestod av grillad fläskfilé och pastasallad, mums!

I morgon är en annan dag så få se vad jag och lilla J hittar på. Pappa R jobbar till kl 15 så vi blir ensamma ett tag! Kanske en runda runt Skurholmen eller så.


Bild tagen från stugan i gårkväll!



Tidigare på dagen!


Och såklart en bild på min lilla solstråle :-)

Irriterande

Hello!

Vaknade i dag av att jag hade så ont i stortån,har fått nageltrång (mindre roligt) och det pulserar som fan ibland. Så nu vill jag helst bara gå i mina s.k "foppa" tofflor. Alla mina sneakers är så satans varma så fötterna badar i svett varje gång man använt skorna! Plus att de har blivit lite för små, kanske är så att mina fötter växt en aning?! hmm....skumt. Nåja nog pratat om det.

I går var vi en sväng till Piteå. Pdol startade ju då så vi gick runt där på stan och kikade på marknaden. Är som mysigt där i Piteå,har alltid varit lite småförtjust i den staden. Men i a f så  köpte dock inget speciellt,bara lite små plock. Hade ingen kamera med oss,vi upptäckte när vi skulle fara att batteriet var helt slut så den fick stanna hemma för uppladdning.

I morgon åker vi till stugan igen,blir att vi övernattar där en natt så det kommer bli mysigt. Ska ta och köpa lite godsaker att ta med dit. Då blir det fiske. Och så ska vi åka lite båt,det är så sköönt och svalkande  när det är varmt. Ska ju bli fint väder nu i några dagar till.

Jag och Julia har varit på promenad i dag. Men nåt som jag blir såå irriterad på är när dessa jävla ungar med mopeder kör på gång och cyckel vägar (fast det är förbjudet) och så kör de som dårar,kommer snart hända en olycka har jag en känsla av. Och så gasar de på lite extra när de passerar mig och om Julia då sover så vaknar ju hon  för de låter ju som fan och det är ju ett tecken på att de är trimmade. Fattar inte vad föräldrarna tänker på!

Nå nu har "bitterfittan" predikat färdigt för i dag! ;-)

Ciao!

BVC rapport

Var på BVC i går morse med lill plutten. Det var ju dags för 5 månaders vaccinet. Tyckte det gick mycket bra för Julia,lite gråt var det ju men det gick snabbt över. Det var 2 st som stack sprutorna i varje ben samtidigt så det var bara 1 stick så att säga. Hon hade även lite feber igår kväll och i morse efter att hon fick sprutorna men det är borta nu som tur är.

 Hon hade dock inte gått upp så mycket i vikt...bara 300 gr sen sist och det var nog den 6 juni om jag inte minns helt fel. Nu väger hon 6180 gr och är 65 cm lång. Det går väl inte så jätte bra det här med maten,men det är bara träna och träna som gäller. Nu har jag köpt hem morötter och palsternacka för att själv göra pureér av olika slag. Kanske smakar godare än dom man köper i affärer.
Igår var vi i stugan hela dagen,det var ju så häligt väder och då vill man ju inte sitta inne hela tiden. I dag har det ju vari lite sämre väder så då har vi varit på Storheden och kollat lite. Men så mycke folk det var där. Det är så att när det är sämre väder så är folk och shoppar istället. I morgon blir det nog att tvätta på förmiddan,sen får man väl se vad som händer. Kanske en promenad eller så!

Nåja nu ropar Julia på mig,så  dax att kila!


Roligt att sitta i gåstolen :-)


 

Stugan

Jag och lilla Julia åkte till stugan i går förmiddag och kom hem i morse vid halv 12 ungefär. Var faktiskt första gången jag sov över där och de har haft stugan nu i kanske 4 år eller nåt sånt! Vet inte varför det blivit så. Man är väl mer en stadsbo än en landsbo även fast jag gillar att vara ute i naturen och är uppväxt på landet. Jag blir så fort rastlös numera har väl med åldern att göra kanske. Tänkte nästan sova över en natt till fast då hemma i Kalix men jag och Julia längtade så mycket efter pappa Richard så vi åkte hem idag :-)  Vi kommer ändå att ses på lördag igen för då ska vi på 2 års kalas.

Var ju tänkt att Julia skulle få sin 5 månaders vaccin på Bvc i går men det fanns inte tid för det på hela veckan så det kommer inte bli förrän på måndag. Hon blev ju nämligen hela 5 månader i går... min gumma växer så det knakar! :-)  I kväll så har jag badat gumman och det tyckte hon var så skönt hon säger aldrig nånting vilket är skönt, jobbigt om man måste tvinga dom till det. 

Nåja kanske dags för att se på lite tv innan sängen kallar! 

Julias nya pose- hålla sig i fina foten. Det  
gör man väldigt ofta! ;-)


Måste bara visa de fantastiskt fina blommorna som mamma har i stugan. Är de inte vackra så säg! ♥

Lite sent inlägg...

Go Kväll/natt!

Vi var ute på en promenad i dag,var förbi Ankdammen här i Luleå och tog några fina bilder på änderna. Lät Julia få titta på dom,hon verkade va rätt så fascinerad  :-) . Såg några små söta and ungar fast de var för långt ifrån för att vi skulle få nå bra bilder. Vi har nog varit ute och strosat runt nästan halva dagen. Gick även mot Gültzaudden (tror det stavas så?!) fast vi gick inte hela vägen för vi började bli hungriga så vi börja strosa hemmåt igen. Var så mysigt gå kring vattnet och vara nära naturen så att säga. Är så skönt bara vara ibland,utan att ha en massa måsten hela tiden. Och strunta i hur mycket en klocka kan vara. Kan ju säga att vi var rätt så trött i ben och fötter när vi kom hem.
En bild på änderna. Visst e dom söta? Och de är inte det minsta rädd för människor, en kom to m fram och "naffsade"lite på min sko! :-)





Hemma igen!

Nu så e vi alltså hemma i Luleå igen. Vi har haft det såå mysigt hos mommo och mofffa :-) Fast i dag så har Julia varit  ledsen. Hon har skrikit och gråtit mycke...misstänkte nästan att hon skulle vara sjuk om hon hade blivit förkyld och fått feber. Fast febrig kändes hon då inte!  Men hon har nyst och hostat lite mer än vanligt idag. Stackars liten, hon var helt otröstlig! Fast jag misstänker nästan att hon  haft ont i maggien för hon har inte bajjat nåt idag och det brukar hon annars göra flera ggr/dag. Nåja det är inte lätt veta vad som är fel när de inte kan prata dessa småttingar. Bara hon är nöjd så är jag nöjd. Min lilla gumma!

Vi tog oss en promenad till broder i dag också,for förbi Coop och köpte oss lite frukt och gjorde en frukt sallad hos dom...gott var det. Jag är som lite dålig på att äta frukt faktiskt. Skulle behöva skärpa mig på den fronten. Vitaminer är ju viktigt att få i sig speciellt nu när man ammar. Julia fick även smaka på lite potatis, tror hon gillade det för det såg ut som att hon nästan "tuggade" hihi.

Hmm få se vad som händer i morgon. Har ingen planerat än sålänge. Kanske att man far och kollar på nån present åt Vidar. Tror jag vet va jag ska köpa. Strax väntar sängen så jag ska gå göra mig iordning. Julia sover sen några timmar tebax.

Lördag...snart söndag

For till Kalix i dag och hälsade på mina päron. Har inte varit hit på jätte länge så jag är hos dom nu,var inte direkt planerat vi skulle sova över här heller men tänkte ändå att mamma vill nog ha lite sällskap och Richard vill nog ha en liten mini "semester" från oss, kan nog va skönt även fast han inte vill erkänna det ;-)

Vi har gått lite på stan här en stund. Mamma köpte ett till par strumpbyxor med ankstjärt i rosa åt lilla Julia och de va såå fina! Så var vi förbi min äldre bror och hälsade på, de håller på måla huset så de har fullt upp. Det bjöds även på färska jordgubbar,hur gott som helst. Julia fick även pröva att gunga tror att hon gillade det rätt så bra för hon sa ingenting. Nu i kväll så har jag och mamma varit på en promenad i det härliga vädret så skönt fara runt och strosa. Satt en stund nere vid campingen och tittade på båtarna som for förbi där.

I morgon kväll/ef åker vi väl hem igen. Fick ju låna bilen av Richard vilket var snällt!
Julia sover nu så jag ska nog också gå alldeles strax. Ska först plöja igenom lite bloggar att läsa :-) Lägger också in en  bild på Julia  från dopet som jag lovat. 



Visst är man stilig?! :-P




Inget nytt

Well det har inte hänt så mycket här hemma måst jag säga. Richard har jobbat en hel del så man har som int tagit sig nånstans. Det här vädret är så trist  fast det verkar ju ska bli bättre till helgen. Fan nog börjar man bli gammal när man klagar på vädret jämt och ständigt och kollar på väder sidor på nätet titt som tätt ;-)

Har nu upptäkt hur gott det är med mango. Åt upp nästan en hel själv i morse det är nu min nya favorit frukt. Ska ta och göra nån god smoothie till frukost i morgon tror jag. Då ska nog Julia få sig en smakbit  också fast då måst man ju givetvis mosa den.  Jag och Julia var ut en sväng i kväll här utanför oss innan det började regna för att fota lite. Hade henne i selen så det gick ju inte så jätte bra. Hade förhoppningar på att få se en igelkott men icke det. Det är som att,tar vi med kameran så ser vi ingen men tar vi inte med den så ser vi flera styck. Sicket problem va?!

Nåja nu väntar sängen snart ska bara få Julia att somna först.

God natt!

Snyft

Just sett minnes cermonin för Michael Jackson. Har stor bölat flera gånger. Jag är så känslosam och blödig så det bara kommer tårar. Låter ju sjukt egentligen för man kände ju inte han privat så att säga men ändå så sörjer man på ett vis. Tycker så synd om MJ:s barn nu är de utan sin pappa, så hemskt. Såg talet med hans lilla dotter på slutet och då brast det totalt för mig hujja. 

Lyssnade inte så mycket på hans musik när jag var yngre,är mer nu när jag är äldre som jag lyssnat lite mer och tycker det är jävligt bra dans musik.
Tacka vet jag Spotify! Där kan man ju lyssna på all musik hur mycke man vill. Min favvo låt med MJ är nog Bad.

Puhh nu är jag helt slut efter allt bölande hehe. Ska gå krama lilla Julia nu. Är så glad jag har henne hon är mitt allt ♥

Ta hand om er därute!

R.I.P. Michael Jackson 

Ny vecka

VIlket trist väder det har varit senaste dagarna. Så här kallt som 14-15 gr kan jag inte minnas att det varit på länge. Nåja nog om det. Mina föräldrar har varit hit på besök idag. Var på lite affärer och kollade. Köpte mig en ny blomkruka på Blomsterlandet att ha i köket det var de enda. Jo jag har faktiskt ännu inte lyckats döda de blommor vi har här vilket är helt otroligt. 3 st livs levande "varelser" inte illa det kan jag ju säga. Max 1/2 år ger jag dom nå vi får väl se, för antingen övergöder jag dom eller så dör de av uttorkning.

Har även fått låna en hoppgunga av Hanna en som Vidar har haft. Fast han gillade inte den så det ska bli intressant se hur Julia reagerar på den. Fast vi måste köpa skruv att ha i taket så den sitter ordentligt så den är inte uppsatt ännu. Ja jag undrar om Julia nu har somnat för natten,vi gick och vilade oss vid 8 tiden och än har hon inte vaknat. Lill plutten har inte sovit mycke i dag så hon var nog rejält trött. Charmtrollet vårat :-)

Hmm  lilla Vidar fyller ju snart 2 år och jag vet fasen inte va jag ska köpa i present fast mamma rekomenderade nåt med Byggare Bob så jag får väl ta och spana efter det nånstans. Blir väl på Barnens Hus kanske fast det är ju så dyrt där.
Var förbi där en sväng i går men glömde totalt bort kolla efter nån present. Köpte bara en febertermometer som vi har tänkt skaffa länge. Måst ha det nu om Julia nu nån gång skulle bli febrig. Hon ska ju ev nästa vecka få sitt vaccin igen och då kanske hon kan få lite feber,tror hon hade det förra gången hon vaccinerade sig.

Har sett filmen The Wrestler i kväll, det var en mycket bra film måst jag säga. En stark 4:a av 5 möjliga. Brukar inte gilla drama filmer men denna var superb. Så den kan jag starkt rekommendera!
Julia fick så fina presenter i dag av sin mommo och moffa. Tack så mycket säger vi! En prassel bok fick hon som hon verka gilla vääldigt mycke, en sparbössa som är en jätte söt elefant med rosa öron, byggklossar med låda (fast hon är lite för liten för dom än) Och så en rosa flodhäst som ser ut som mig haha ;-)

Uppdatering

Har inte spenderat så mycke tid hemma de senaste dagarna,därför det är lite dåligt med uppdatering. Ska försöka skärpa mig! I onsdags så var vi i stugan för några av mina släktingar var och hälsade på där för dom har jag inte träffat på flera år. De var 2 av mina fastrar Astrid och Anna- Lisa  med deras respektive+ kusin Felix. Så det var kul träffa dom igen. De tyckte Julia var lik sin pappa upp i dagen :-) Hon fick sitta i deras famn en lång stund och Julia sa ingenting vilket förvånade mig lite eftersom hon alltid brukar va blyg och börja grina för folk sådär i början då man just träffas,men det brukar gå över rätt så fort. Så det gör ju ingenting.

I torsdags var vi på en road tripp till Umeå över dagen vilket var himla trevligt. Vi åkte tillsammans med R:s pappa. Köpte inget speciellt. R köpte bara en kamera väska vilket var välbehövligt. Det gick bra för Julia att åka bil hon sov om vartannat. Fick stanna några gånger för matning och blöjbyte. Och hon trvides som fisken i vattnet av att få sitta i vagnen när vi gick på stan och se,då sa hon ingenting hon gillar när hon få se sig runt omkring,när det är lite liv och rörelse :-) Fast vi glömde sufletten är första gången vi använt sittdelen så i all hast så blev den kvar här hemma men det gick rätt så bra ändå. Hon hade ju i af solhatten på sig.
Det blev i af en hel dag därborta,vi for vid 9 på morgonen och var inte hemma förrän efter 23 på kvällen. Så man var rätt trött när man kom hem.

Vi sov länge i morse vilket var skönt sen for vi och handlade och for därefter över till R:s pappa och grillade lite lax och hamburgare. Var hur gott som helst. Satt Lax i folieknyten och lite aromsmör i det hur enkelt och gott som helst. Till det hade vi pastasallad :-)  Sen blev det att kolla på en film.

Visar en bild nedan på Julia när hon ska försöka dricka vatten själv från nappflaskan går lite si och så med den saken men det dröjer nog inte länge tills hon kan det helt själv. Hon ser bara så rolig ut när hon ska försöka ta nåt, hon blir så konsentrerad och så gapar man med munnen och piper lite :-P Hon har mer och mer börjat låta som en hundvalp så mamma ibland tror att hon har en hundvalp här hemma gömd nånstans ;-) 



Kan själv!



Jag och Julia på stan i Umeå

Lite shopping

Var lite shopping i går för endel av pengarna som hon fick på dopet. Köpte dock inget på rea,tyckte det var så urplockat. Gick till KappAhl på Strand Gallerian här i stan... de har 50% på allt i butiken för att de ska flytta ihop med butiken i Smedjan i stället. Men sån jävla kö det var där så jag sket i att handla nåt. Köpte då capribyxor,en bodysuit och en kortärmad body åt henne så hon har lite lättare kläder nu när det är så varmt. Vill ju inte hon ska svettas i denna värme det mår hon nog inte bra av. Även fast jag tror att små bebisar inte är så känsliga för värme. Jag är väl en riktig hönsmamma som det kallas hehe. Man blir lite så där nojjig- hur ska jag nu klä henne kommer det bli för varmt/kallt med " dessa" kläder. Aja nån gång ska man väl lära sig.

Har även hunnit tvätta lite idag,jag sprang ner och snörde i nåra maskiner. Tvättade upp hennes nya kläder för de kändes så styva. Och hennes nya sängkläder som jag köpte på Ikea tvättade jag också så de skulle bli lite mjukare. Ja det är redan 1:a juli i dag fasen va tiden går fort. Men härligt med sommar i af ska inte klaga på värmen :-)

Få se vad vi hittar på idag kanske åker till stugan eller besöker nån strand. Kan ju inte sitta inne hela dagen de är då ett som är säkert. En bild på gårdagens shopping kommer här:


Bodysuiten är köpt på Lindex. Likaså den gröna bodyn med äpplen på. Och capribyxorna är köpt på H&M! Och så de nya sängkläderna som jag nämt tidigare är köpt på Ikea. Fint va!


Och så min lilla gumma!





RSS 2.0