Snart nytt år

Ska redan nu önska ett Gott Nytt År! Hoppas 2010 blir ett bra år för er som förtjänar det!
Återkommer någon dag med en liten sammanfattning av jul och nyårsfirandet :-)

/ Sara & Julia


Ville bara...

Önska alla en god fortsättning!

Vi lever och mår bra. Tar några dagars paus från bloggen för att bara mysa och umgås med nära och kära . Återkommer om någon dag igen!

/Sara & Julia :)


Bad day

Mycket grin och protester har det varit i dag så det skavt i öronen. Jobbigt när hon har såna dagar då inget duger. Skönt när hon väl somnar i kväll så man får lite lugn och ro. Hade ju tänkt se en Wallander film ikväll men det vara bara glömma. Så klart kan ju inte humöret alltid vara på topp,jag vet ju själv hur det är. Hon är ändå alltid min skatt som jag älskar mest i hela världen :-)

För ett tag sen beställde jag en rutig klänning åt henne på rea från H&M och den kom i fredags och hon blev såå fin i den,lite stor för jag beställde i strl 80 men bättre för stor än för liten tycker jag. Den ska hon ha på sig nu under jul och nyår!

Har varit på promenad nu i kväll och det var så skönt komma ut i friska luften,tycker det är lite dålig luft här inne ibland. Nu har jag bara nån enstaka julklapp kvar som jag ska köpa nu i veckan,kanske i morgon eller tisdag. Åker väl till Kalix på tisdag eller onsdag. Riktigt längtar till julafton för att det är så mysigt med julmaten,julklapparna och allt vad nu julen innebär. Men någon julkänsla har då inte infunnit sig. Det är väl så med åren att ju äldre man blir så har den inte så stor betydelse. Annat var det ju när man var liten då kunde man inte sova om nätterna för man var ju så nyfiken på vad det var i paketen :-)



Efter promenaden i går var man rosig om kinderna och hade en röd liten näsa. Lika glad för det. Söt ungen ;)




Njuter av vällingen. Gott gott!




Växhuset

Usch vad trött jag är,somnar snart här jag sitter. Nå ia f så har jag och Julia varit på Växhuset en stund i dag. Det var typ inga barn där utan vi var typ ensamma med pedagogerna eller va de nu kallar sig. Verkar vara ett himla mysigt ställe,där kan man göra mat åt barnen och åt sig själv får man köpa fika. Sångstunder har de också. Men nu har de julstängt och öppnar den 11 januari igen så dit ska vi gå flera gånger då det kanske är lite mer barn så Julia får leka lite. Hon fick även med sig en julklapp hem vilket var snällt tycker jag. En blå liten flodhäst som piper :-)

Sen efter det var det dax för Julia att sova så jag trotsade kylan igen och gick på en promenad,snurrade runt lite överallt. Och jag svettades ta mig fan! För den där mössan som jag har den är gjord av Älgskinn så den är svin varm. Nåja bättre svettas än frysa tycker jag. Och Julia bäddade jag ner i vagnen med filtar så hon inte skulle frysa hon heller.

Sen i kväll så kom ju min pappa och lillebror på besök,med hemlagad mat och allt. Var supergott! Och alltid trevligt med långväga besök :-) Kul träffa brorsan igen också.

Stackars Julia slog sig i bords kanten med pannan före så hon blev alldeles blå och fick en stor bula där. Oj va ont det måste ha gjort! Man får verkligen vara på helspänn numera eftersom hon hela tiden ska ställa sig upp mot nästan allt hon ser och det är ju som sagt rätt så ostadigt än när hon står. Ibland blir hon ju rädd och börjar gråta för hon märker att vi inte är där och hjälper henne. Inte lätt att vara liten,den lilla kroppen är så utsatt!

Kaaaaalt som f*n

Knastrar riktigt under fötterna när man går där ute. Är kallt som fan nu -18...brr jag ryser bara jag tänker på det. Men jag var faktiskt ute på en promenad nu i kväll,helt själv var jag vill inte ta ut Julia när det är så kallt. I går så fotagraferade vi Julia ,reggade upp typ en egen fotostudio här hemma och tog då några fina bilder till att ge i julklapp åt några släktingar. Men det var inte det lättaste få henne att sitta still,men några bra bilder blev det trots allt. Kan lägga upp några bilder här sen nån gång.

Stackars gumman,hon ramlade med ansiktet i golvet och slog i sina framtänder så hon började blöda lite. Hon vill hela tiden att man ska gå runt med henne eller så ställer hon sig upp utan att vi är med henne och då är det ju lite vingligt. Ska bli skönt när hon börjar lära sig att gå själv. För annars riskerar man att få rygskott innan året här är slut. Hon blev ju 10 månader i går,min stora tjej :-) Och mammig är hon också har jag märkt,hela tiden vill hon vara med mig och följer efter mig vars jag än gå. Är jag på toa så står hon bakom dörren och vill in :-9

I morgon kommer min yngre bror hem från Malmö för att fira jul här uppe med oss. Så när pappa har hämtat han från flyget i morgon så kommer de förbi hit och hälsar på och äter middag. Ska bli så kul träffa brorsan igen och pappa också såklart,fast han har jag ju nyligt träffat hihi.

Julbak

Nu i eftermiddags så fick jag mig ett sånt där sug efter att baka,händer inte så ofta numera. Då och då kommer det. Det är ju inte som när man var yngre,då bakade man nästan varje dag :-) Men det är kul att baka tycker jag. Det är underskattat. Det fick bli Lussebullar. Gjorde det förra julen också så jag kanske ska börja ha det som en tradition här hemma. Förra julen gjorde jag också knäck men det vet jag inte om jag ids göra detta år,det tar sån lång tid, för nu har jag ju lilla Julia att ta hand om också men men who knows. Kanske det där suget kommer igen inom en snar framtid! :-)


Gott gott med Lussebullar!


Julklappar

Har just sett klart Idol finalen och det var ju Erik som vann vilket inte var speciellt oväntat. Men tyckte Calle var bra han också. Det var två duktiga killar helt enkelt. 

I dag har vi varit på lite julklapps jakt,fast tyvärr blev det inget köpt för min del. Varför ska det alltid vara så svårt veta vad man ska köpa åt folk i julklapp? Är samma visa varje år. Men det är väl ett tecken på att man har typ ingen fantasi öh t. Tycker ju att det är roligt ge bort julklappar,är nästan roligare att ge än att få. Fast mina päron var i Haparanda i dag så jag skickade dom till IKEA för att köpa lite julklappar åt endel personer. Ska bli intressant se vad de köpte. Men tack för att ni hjälpt mig med lite av julklapps inköpen, är säkert fina julklappar, jag litar på er. Ni har bra smak :-)

Men vad ska man köpa åt Julia egentligen,kanske en sån där bräda man hammrar på. Eller en docka kanske? Ähh få fundera på saken. Ska också bli intressant se vad Richard kommer köpa till mig. Är ju som lite speciellt när det är från ens pojkvän :-)

Är gräsänka i kväll då Richard är på julfest med sitt jobb så jag och Julia har fredagsmyst själva,men det har gått bra det med.  :-)


Julia i min gamla sparkdräkt av märket "Småfolk" som jag haft när jag var liten,så sööt :-)



Vaccinering

Har inte blivit så mkt bloggande från min sida den senaste tiden,har helt enkelt inte känt mig speciellt motiverad till att skriva. Vet inte varför men det har ju hänt endel saker också. Är ju typ en vecka sedan farmor begravdes,har redan gått en vecka,shitt! Men i af så gick begravningen bra eller vad man nu ska kalla det,fint och minnesfullt och väldigt personlig. Jag kommer sakna farmor även fast hon nu var så sjuk senaste tiden. Men nu har hon ju äntligen funnit ro tillsamans med farfar och en dotter. Vila i frid bästa farmor!

Jag var ju borta från Julia i hela 2 dagar förra veckan pg a begravningen då. Visst var det skönt vara barnfri i några dagar,som en liten semester typ men Oj vad jag saknade henne de dagar jag var borta. När man är ifrån sitt barn sådär så inser man verkligen hur mkt man älskar sitt barn. Mammas lilla plutt! Men det hade gått så bra för Richard att vara hemma med henne,vilket var great. Jag är stolt över att han klarade av det inte för att jag tvivlade men ändå.

I dag har vi varit till BVC och vaccinerat Julia mot svinis. Har ännu i kväll inte märkt nån biverkning förutom lite feber. Hoppas hon klarar sig mot biverkningarna,mamma gillar inte när barnet är "sjuk". Och samtidigt så passade vi på att väga och mäta henne  det var den s .k 10 månaders kontrollen. Hon väger nu 7900 gr och är 72 cm lång. "En lång och slank tjej som sin mamma"-som våran BM alltid säger ;-)

Varken jag eller Richard vet hur vi ska göra med vaccinet. Huvudsaken är ju ia f att hon nu har fått den. Om hon hade blivit sjuk i svinis så hade jag nog aldrig förlåtit mig själv för att inte gett henne vaccinet.




Pulkabruden Julia

Hade skrivit ett längre stycke,men så plötsligt försvann texten och jag orkar inte skriva om det igen så jag får ta skriva om det i morgon eller när jag nu känner för det.

Men tänkte i af visa att jag i dag har varit på Coop och köpt en pulka åt Julia. Så i morgon blir det premiär åkturen för henne,ja om det nu inte skulle vara så att alla snö är borta eller att det skulle vara 25 gradet kallt när vi vaknar på morgonen. Då tror jag att vi ställer in åkturen. Ska i af bli intressant se vad hon tycker om det :-)


Pulkabruden är redo ;-)


JAA....

Äntligen har det kommit lite snö på marken, nu är det ju lite ljusare här ute,skönt. Så nu kan Julia åka pulka,fast måste såklart köpa en först innan det kan inträffa hehe. Var ju till IKEA i söndags och det blev lite shoppande bl a en fårpäls som jag tänkte att man kan ha i pulkan så det inte blir så kallt om hennes lilla rumpa. Och pet skydd ett måste nu när hon börjat krypa runt som bara den och ska pilla överallt. Och så fick Julia ett par nya fina skor med kardborre,i rosa såklart. De fick hon av sin mormor och morfar och det tackar vi för så jätte mycket. Hade det allmänt trevligt. Fick även reda på att en av mina farbröder ska bli pappa nu i februari. En liten kille blir det. Kul! :-)

Var till läkaren i dag angående mitt eksem och jag fick en hel drös med salvor och krämer utskrivet så nu är det bara smörja smörja smörja för det här skitet ska bort NU!! Angående mina blåmärken så blev jag inte mycke klokare av vad det kan vara. Nej han hade inte "tid" kolla på dom,utan jag måste boka en till tid enkomt för att kolla upp bara det. Man får tydligen inte komma med flera "problem" samtidigt. *suck*

Är i Kalix nu,ska nämligen på min älskade farmors begravning i morgon. Usch tycker det är så jobbigt gå på sånt men man måste ju såklart för att hedra hennes minne. Den hålls i Karungi. Det är en liten by utanför Haparanda.  Julia och Richard är hemma i Luleå. Vill inte ta med henne på en sån tillställning,vore ju inte så lyckat om hon skulle få ett skrik anfall mitt i själva ceremonin. Så de två är ensamen för första gången en hel natt (kanske två). Kommer nog gå bra tror jag,hon är ju snäll. Fast när hon har ont i munnen kan hon vara grinig. Är nämligen en till tand på gång så hon har haft feber från och till i helgen. Och i dag också.

Åkte buss hit till Kalix,tusan vad länge sen man gjorde det. Kändes lite konstigt hehe. Åker ju alltid bil. Men nu är våran bil trasig så då går den ju såkart inte att köra iaf inte nå längre sträckor. Ska på verkstan med den i morgon så det blir fixat nån gång. Jäkla bil skräll som ska gå sönder jämt och ständigt. Kostar bara en massa pengar.

RSS 2.0